SMOTRA DJEČJEG FOLKLORA KZŽ PONOVNO ĆE U ZABOKU OKUPITI NAJBOLJE OD NAJBOLJIH

Uživajte u nastupu više od 500 malih folkloraša iz 12 zagorskih kulturno – umjetničkih društava

Objavljeno: 17.02.2018. JJ

U organizaciji Zajednice amaterskih kulturno – umjetničkih udruga KZŽ i Ansambla Zabok, u subotu, 24. veljače, u Zaboku će se održati 22. Smotra dječjeg folklora Krapinsko – zagorske županije. Na Smotri će nastupiti sedamnaest dječjih folklornih skupina iz dvanaest kulturno – umjetničkih društava, koje će se predstaviti izvedbama folklorne građe primijenjene djeci. Najzastupljenije će biti dječje igre, pjesme i plesovi Hrvatskog zagorja, ali mali folkloraši prezentirat će posjetiteljima i tradicijsku baštinu Međimurja, Podravine, Slavonije i Dalmacije.

Do 14 godina

U programu će sudjelovati više od 500 folkloraša u dobi od četiri do četrnaest godina iz sljedećih kulturno – umjetničkih društava: Ansambl Zabok, KUD Belec, KUD Đurmanec, KUD Golubovec, KUD Horvatska, KUD “Zlatko Baloković” Krapinske Toplice, KUD Laz, KUD Lobor, KUD “Ljudevit Gaj” Mače, KUD Pregrada, KUD “Lovro Ježek” Marija Bistrica, KUD “Sloga” Veliko Trgovišće.
– Ansambl Zabok treće je godine zaredom domaćin županijske Smotre dječjeg folklora, za koju je posebno važno istaknuti kako je iz godine u godinu sve brojnija, što je također potvrda kako folklorni amaterizam u našoj županiji ima doista svijetlu budućnost. Time se dokazuje da Zajednica amaterskih kulturno – umjetničkih udruga KZŽ potiče rad s najmlađima, da KUD-ovi prepoznaju važnost rada s dječjim skupinama, važnost stručnih i educiranih voditelja, što nesumnjivo doprinosi sve većem interesu djece za bavljenje folklorom – poručuju iz ZAKUU-a KZŽ.

Odabir najboljih

Nastupe skupina sa stručnog aspekta već dugi niz godina prati istaknuti poznavatelj dječjeg folklora, selektor Hrvatskog društva folklornih koreografa i voditelja Goran Knežević, koji će odabrati najuspješnije skupine za predstavljanje županije na Smotrama i festivalima više razine. Smotra dječjeg folklora KZŽ održat će se u prostoru Osnovne škole K. Š. Gjalskog, s početkom u 17 sati. Za sve posjetitelje ulaz je slobodan.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba