U Krapinskim Toplicama održana promocija knjige renomiranog kardiologa, prof. prim. dr. sc. Nenada Lakušića

Kad srce zaboli – priručnik za bolesnike (i one koji to ne žele postati)

Objavljeno: 16.02.2018. AB

U četvrtak je u Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice predstavljena knjiga “Kad srce zaboli – priručnik za bolesnike (i one koji to ne žele postati)”, urednika i glavnog autora, kardiologa prof. prim. dr. sc. Nenada Lakušića. Priručnik pojašnjava narav najčešćih bolesti srca, njihovo sprječavanje i liječenje uz praktične upute o prehrani i fizičkoj aktivnosti.

Potreba za priručnikom

– U dugogodišnjem radu s pacijentima bio sam svjedokom potrebe za pisanjem priručnika. Kroz praksu sam shvatio da unatoč dostupnosti informacija, bolesnici ne znaju osnovne činjenice o svojoj bolesti. Prednost i posebnost ovog priručnika, osim sažimanja dvadesetogodišnjeg iskustva u radu s bolesnicima, jednostavno je napisan tekst, laicima prihvatljivim i razumljivim jezikom. Smatram ako sam sa suradnicima ponudio barem načelne odgovore na većinu pitanja s kojima se susreću u svakodnevnoj praksi – istaknuo je prof. prim. dr. sc. Nenad Lakušić, uz kojeg su koautori poglavlja u knjizi kardiologinja prof. prim. dr. sc. Jasna Čerkez Habek, koja je napisala poglavlje o prehrani, neurologinja prof. prim. dr. sc. Darija Mahović Lakušić, koja je obradila poglavlje o moždanom udaru te klinička psihologinja Gordana Kamenečki Puclin, mr. spec., koja u svom poglavlju govori o psihosocijalnim aspektima srčanožilnih bolesti.

50-ak stručnih radova

Inače, dr. Lakušić diplomirao je na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 1995. godine, a otada je u Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice, gdje radi kao neinvazivni kardiolog. Do sada je objavio 50-ak izvornih i stručnih radova te priručnik za izborni predmet na visokim zdravstvenim studijima “Akutni koronarni sindrom”. Autor ili koautor je 60-ak kongresnih priopćenja. Bio je pozvani recenzent više uglednih inozemnih časopisa.
Predstavljanju njegove knjige su prisustvovale i ravnateljica Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice Željka Žnidarić te zamjenica krapinsko – zagorskog župana Jasna Petek.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba