U HUMANITARNU AKCIJU OGRANKA ZAGORSKE LIGE PROTIV RAKA “SVATKO IMA SVOJU PRIČU”, NAKON PODRAVKE, UKLJUČILA SE I PREDSJEDNICA RH

Vrhunac akcije za malenog Karla je humanitarni koncert na kojem nastupaju OSDS, Kumovi, Boris Rogoznica, Sementa Rajhard…

Objavljeno: 14.02.2018. Jelena Jazbec

Djevojke iz bedekovčanskog ogranka Zagorske lige protiv raka pod nazivom “Svatko ima svoju priču” pokrenule su humanitarnu akciju za pomoć svojem devetogodišnjem sumještaninu Karlu koji je rođen sa sedam mjeseci, zbog čega se danas nosi s teškim zdravstvenim problemima. Njegova samohrana majka sa statusom njegovateljice brine o troje maloljetne djece i nema dovoljno sredstava za život. Karlovo stanje onemogućuje joj da radi jer mu je njega potrebna 24 sata na dan. U pomoć su stoga priskočile djevojke iz spomenutog ogranka ZLPR-a, koje su napisale pismo Podravki. Poznato poduzeće odmah je reagiralo i Karlu poslalo 16 kilograma Čokolina, s obzirom na to da dječak ne smije jesti krutu hranu.

Jednokratna pomoć

No, unatoč sreći i ponosu zbog činjenice da je njihova inicijativa uspjela, djevojke nisu stale. Napisale su pismo predsjednici Republike Hrvatske Kolindi Grabar – Kitarović, s kojom su imale prilike susresti se tijekom njezinog trodnevnog posjeta Krapinsko – zagorskoj županiji krajem siječnja. S nama su podijelile dio dopisa koji im je upućen iz Ureda predsjednice.
– Izražavamo iskreno žaljenje, kako zbog Karlovih zdravstvenih, tako i svih drugih egzistencijalnih poteškoća u kojima se zatekla vaša obitelj i zato posve razumijemo, a time i podržavamo, društvenu akciju koja je pokrenuta u cilju pružanja potrebne potpore, odnosno materijalne pomoći. Nepovoljne okolnosti u kojima ste se zatekli skrbeći za svoje dijete iziskuju pomoć i skrb svih koji mogu utjecati na njihovo prevladavanje. Podržavajući upućeni poziv za sudjelovanje u nedavno pokrenutoj humanitarnoj inicijativi, vodeći računa o tome da se Predsjednica Republike uvijek i svugdje zalaže za svaku moguću pomoć potrebitima, bit će Vam upućena novčana pomoć od dvije tisuće kuna. To je jednokratni iznos kojim smo u mogućnosti raspolagati, a namijenjen je građanima u potrebi – stoji u odgovoru upućenom majci bolesnog dječaka.

Prodajna mjesta

Vrhunac humanitarne akcije pak slijedi u nedjelju, 25. veljače, kada će se u sportskoj dvorani Srednje škole Bedekovčina, s početkom u 18 sati, održati humanitarni koncert “Svatko ima svoju priču”, u organizaciji ogranka ZLPR-a i Folklornog ansambla “Žuna”. Sav prihod namijenjen je za pomoć u rehabilitaciji malenog Karla.
Nastupaju: OSDS, Kumovi, Juraj Galina, Boris Rogoznica, Boss band, Gordana Ivanjek -Tušek, Marko Vukes, Ethnothine, Oliver Korade i Simpatizeri i Sementa Rajhard. Cijena ulaznice je 25 kuna, a za djecu do sedam godina ulaz se neće naplaćivati.
Ulaznice se mogu kupiti na sljedećim mjestima: Bistro “Lily” Bedekovčina, “Centar Pub” Bedekovčina, Beer House Punkt Mokrice, Old Choco House Zabok i “Purger” Zlatar. Ulaznice se prodaju i na dan koncerta po istoj cijeni.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba