U SKLOPU MANIFESTACIJE “SELJAČKA BUNA – BITKA KOD STUBICE”

Otvorena izložba “Franjo Tahy i Tahyjev grad u Donjoj Stubici”

Objavljeno: 13.02.2018. JJ

Velika izložba “Franjo Tahy i Tahyjev grad u Donjoj Stubici” otvorena je u petak u Muzeju seljačkih buna u Gornjoj Stubici. Izložbu je otvorio zamjenik krapinsko – zagorskog župana Anđelko Ferek – Jambrek, koji je čestitao autorici izložbe Ivani Škiljan te zahvalio Muzejima Hrvatskog zagorja na svemu što rade kako bi se očuvalo znanje o povijesnoj baštini Krapinsko – zagorske županije te na naporima da se ona prezentira stručnoj i široj javnosti.
Izložba široj i stručnoj javnosti predstavlja život jednog od danas najozloglašenijih slavonskih velikaša, kao i javnu percepcija njegove ličnosti u historiografiji, umjetnosti i popularnoj kulturi. Brojne posjetitelje na otvorenju izložbe pozdravili su i ravnateljica Muzeja Hrvatskog zagorja Nadica Jagarčec, voditeljica Muzeja seljačkih buna Vlatka Filipčić Maligec, autorica izložbe Ivana Škiljan te jedna od njezinih suradnica Branka Horvatić Gmaz. Na otvorenju je bila i predsjednica Općinskog vijeća Gornje Stubice Đurđica Labaš, gradonačelnik Donje Stubice Nikola Gospočić te zamjenik načelnika Bedekovčine Janko Buzjak.
Otvorenje izložbe održano je u sklopu manifestacije “Seljačka buna – Bitka kod Stubice”, a u popratnom programu nastupili su KUD “Sloboda” Oroslavje te Božidar Brajković i Marija Klasnić.

 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba