Škola za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok i Birotehnik d.o.o. iz Oroslavja potpisali ugovor o suradnji

Praktična nastava, stipendije za učenike i posao po završetku školovanja

Objavljeno: 12.02.2018. AB

Direktor tvrtke Birotehnik, Mario Fiket i ravnateljica Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok, Božica Šarić potpisali su ugovor o suradnji prema kojem se definira i usustavljuje mogućnost realizacije praktične nastave za učenike, stipendiranje učenika škole; donacija u cilju potpore djelatnosti te suradnja u prezentaciji grafičke djelatnosti.

Izrazit interes

U svojoj praksi poslovanja Birotehnik će stipendirati učenike tijekom njihovog obrazovanja i osigurati im posao po završetku školovanja. Izrazit interes i motiviranost na praktičnoj nastavi pokazao je učenik Danijel Burić ( 2. razred grafičara), tako da su 7. veljače 2018. godine direktor Birotehnika, roditelji te učenik potpisali ugovor o stipendiji, a tvrtka se obvezala osigurati učeniku radno mjesto nakon školovanja.
Upravo s tiskarom Birotehnik d.o.o. iz Oroslavja, Škola ostvaruje suradnju duži niz godina, koja omogućava učenicima izvođenje praktične nastave tijekom školske godine te ljetnih praznika. Učenici koji obavljaju praksu u Birotehniku, najčešće nakon školovanja imaju i osigurano radno mjesto u toj tiskari.

Reforma obrazovanja

– Reforma strukovnog obrazovanja jedan je od prioriteta koje je ministrica znanosti i obrazovanja, Blaženka Divjak, istaknula za svoj mandat. Razvoj strukovnih škola i obrazovnih programa kroz poboljšanje prostornih, materijalnih i kadrovskih uvjeta naglašava i mogućnost realizacije učenja temeljenog na radu, a u skladu s potrebama tržišta rada na lokalnoj i regionalnoj razini. Samo tako stvorit će se uvjeti za jačanje kvalitetnog strukovnog obrazovanja, a time i učeničkih izlazećih kompetencija potrebnih za tržište rada. Na tragu toga, Škola je iskoristila postojeće gospodarske mogućnosti kako bi ojačala svoje strukovne programe u sektoru grafičke tehnologije, i to za grafičare pripreme, dorade, tiska, i grafičke tehničare. Jasnije je definirala potrebe i uspostavila suradnju između obrazovanja i realnog sektora. Kako bi podigla svoje razvojne kapacitete i promovirala zanimanja u tom sektoru, Škola je ostvarila kvalitetnu suradnju s lokalnim partnerstvima. Svi se slažu da u gospodarstvu i u obrazovnom sustavu trebaju izvjesne promjene, a da su one moguće dokazuje i ovaj primjer društveno odgovornog poslovanja menadžmenta – istaknula je ravnateljica Božica Šarić.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba