ZAGORSKI KICKBOXING KLUBOVI USPJEŠNI NA EUROPSKOM KUPU U KARLOVCU, GDJE JE NASTUPILO VIŠE OD 1800 NATJECATELJA IZ 28 ZEMALJA

BRILJIRALI BEDEKOVČANSKI ZMAJEVI: Dvostruko zlato za Dijanu Franke i Ivana Bertića

Objavljeno: 12.02.2018. JJ

Od 9. do 11. veljače u Karlovcu je održan europski kickboxing kup, sedmi po redu Karlovac Open u svim disciplinama za sve dobne skupine. Sudjelovalo je 1866 natjecatelja iz 28 zemalja, odnosno, iz 177 klubova. Ovaj Europski kup je jedno od najvećih natjecanje ove vrste u Europi i svijetu, a ovako veliki broj sudionika ga svrstava na razinu svjetskih kupova. Najbrojniji su bili Hrvati, s 507 prijava, zatim Mađari, s 390 natjecatelja, pa Slovenci sa 189, Talijani sa 146, Bugari 12, a sudjelovali su i natjecatelji iz Sjedinjenih Američkih Država, Rusije, Tunisa, Kineskog Taipeia, Kirgistana… Sudjelovali su svi zagorski kickboxing klubovi: Bushido iz Svetog Križa Začretja, BTI i Ninja iz Zaboka, Krapina i bedekovčanski Zmaj.

Dora Skupnjak prva

Krapinski borci postigli su sljedeće rezultate: Petra Marija Poslončec u kategoriji do 19 kilograma nije imala konkurencije, pa se zajedno s Dorom Skupnjak natjecala među djevojčicama početnicama do 22 kilograma, gdje je Petra Marija pobjedom u polufinalu osvojila drugo mjesto, a bolja u finalnoj borbi bila je Dora Skupnjak, koja je osvojila prvo mjesto. Među djevojčicama, Dora Skupnjak je osvojila drugo mjesto, a Petra Marija peto mjesto. Borna Topolovec natjecao se također u dvije kategorije, među dječacima do 28 kilograma i među mlađim kadetima do 28 kilograma i osvojio dva deveta mjesta. Karla Poslončec među djevojčicama početnicama do 25 kilograma bila je deveta, dok je u kategoriji djevojčica zauzela peto mjesto. Antonela Cesarec se borila u kategoriji do 42 kilograma i osvojila treće mjesto, u kategoriji do 47 kilograma, u kojoj je zauzela drugo mjesto te u apsolutnoj grand champion kategoriji mlađih kadetkinja, gdje je bila treća. Antonija Škreblin iz Kickboxing kluba Bušido je u kategoriji kadeti stariji početnici, u disciplini point fighting do 60 kilograma osvojila treće mjesto i brončanu medalju.

Šest finala

Zmajevi su pak u 10 startnih disciplina izborili šest finala i tri polufinala, te su osvojili četiri zlata, dva srebra i tri bronce. U disciplini light contact, u kategoriji starijih kadetkinja – početnica do 40 kilograma Elena Ljubek je osvojila peto mjesto. Ana Sovec je bila druga u kategoriji starijih kadetkinja do 46 kilograma, dok je Stjepan Sedak bio treći u kategoriji juniora do 57 kilograma. Trijumfirao je Ivan Bertić, koji je osvojio prvo mjesto u kategoriji juniora do 84 kilograma. Bedekovčanski borci bili su iznimno uspješni i u disciplini kick light. Treće mjesto pripalo je Ani Sovec u kategoriji starijih kadetkinja do 46 kilograma i Stjepanu Sedaku u kategoriji juniora do 57 kilograma. Elena Ljubek je osvojila drugo mjesto u kategoriji starijih kadetkinja – početnica do 37 kilograma, a prva mjesta pripala su Ivanu Bertiću u kategoriji juniora do 74 kilograma, te Dijani Franke u kategoriji seniorki do 60 kilograma i kategoriji seniorki do 65 kilograma.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba