U zlatarskoj Gradskoj knjižnici glazbeno – poetska večer “Potraži me u predgrađu”

POTREBNA REZERVACIJA MJESTA: Ksenija Erker i Zoran Mišolongin svoje će izvedbe posvetiti stihovima velikog Drage Britvića

Objavljeno: 11.02.2018. AB

Pučko otvoreno učilište dr. Jurja Žerjavića Zlatar i Gradska knjižnica Zlatar, u ponedjeljak, 19. veljače u Knjižnici organiziraju glazbeno – poetsku večer, pod nazivom “Potraži me u predgrađu“, u sklopu koje gostuju Ksenija Erker i Zoran Mišolongin.
Glazbeno-poetski recital u potpunosti je posvećen stihovima Drage Britvića, iza kojeg je bogata ostavština štokavskih, kajkavskih i čakavskih pjesama, poput “Potraži me u predgrađu”, “Maslina je neobrana”, “Zvona moga grada”, “Oko jene hiže”… Drago Britvić bio je i jedan od utemeljitelja Festivala kajkavskih popevki u Krapini i Pjesama Podravine u svojoj rodnoj Pitomači te je najnagrađivaniji autor stihova svih glazbenih festivala. Inače, cijeli je radni vijek proveo kao urednik i novinar Radio Zagreba i tu je osmišljavao emisije kao npr Ulice i trgovi, Lice s fotografije ili Sunčani sat, koja se i danas emitira. Glazbeno-poetska večer počinje u 18 sati. Ulaz je slobodan, ali je potrebno rezervirati mjesto u Knjižnici.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba