PRED NAMA JE VIKEND MASKI, KRAFNI I ODLIČNE ZABAVE

VRHUNAC LUDILA: Evo gdje u Zagorju ovih dana možete uživati u prigodnom fašničkom programu

Objavljeno: 09.02.2018. JJ

Ovog vikenda fašničko ludilo doživjet će svoj vrhunac. Šareni kostimi, pjesma, glazba i veselje preplavit će središta gradova i općina, uz neizostavne krafne, a u nastavku doznajte gdje u Zagorju možete uživati u prigodnom fašničkom programu.

HUM NA SUTLI

Već tradicionalno, Mali županijski fašnik, 15. po redu, održat će se u općini Hum na Sutli. Program počinje sutra u 11 sati u humskoj kino dvorani, a u fašničkoj će povorci sudjelovati dječji vrtići “Gustav Krklec” iz Krapine, “Tratinčica” iz Desinića, “Bubamara” iz Donje Stubice, “Naša radost” iz Pregrade, Dječji vrtić Bedekovčina i Dječji vrtić “Balončica” iz Huma na Sutli. Mališane će zabavljati klaun, a bit će tu i “krafna – domjenak” te slatki paketi. Sav nagradni fond usmjerit će se u humanitarne svrhe.

BEDEKOVČINA

Dječji fašnik u organizaciji Društva Naša djeca Bedekovčina održat će se u nedjelju u bedekovčanskom Vatrogasnom domu, od 15 do 17 sati. Mališani će moći uživati u predstavi Kazališta “Šareni svijet”, a nastupat će i dječja sekcija Folklornog ansambla “Žuna” te mališani iz Dječjeg vrtića Bedekovčina.

DONJA STUBICA

Dječji fašnik u Donjoj Stubici se održava u utorak, u prostorijama Stub – Kluba, s početkom u 17 sati. Na rasporedu je ples pod maskama uz grickalice i slatkiše, a kotizacija je 40 kuna. Prijave su otvorene do nedjelje.

KRAPINA

Fašnička povorka u Krapini počinje sutra 15 sati, uz nastup Carpona banda i Andrije Kosa, a fašničke špelancije se nastavljaju i u nedjelju u 15 sati u Mihaljekovom Jarku.

KRAPINSKE TOPLICE

Večeras u 20 sati u Bar sali Hotela Toplice će se održati “Disco party pod maskama” s humanitarnim karakterom, u organizaciji DND-a Krapinske Toplice, Toplice Hotela i Turističke zajednice područja “Srce Zagorja”. Nastupaju Mušketiri.

KUMROVEC

Općina Kumrovec i DND Kumrovec organiziraju “Dječji mali fašnik”, koji će se održati u nedjelju u Osnovnoj školi Josipa Broza. Fašnik počinje u 15 sati, a nakon proglašenja najboljih maski, na rasporedu je ples pod maskama.

LOBOR

Tradicionalni “Loborski fašnik” organiziraju Općina Lobor, Fašnička grupa “Copernice” i KUD Lobor. Već danas predstavnici fašničke republike preuzimaju ključeve općine, a fašnička povorka na rasporedu je sutra u 15 sati. Sudjeluju Fašnička udruga “Črna sraka” iz Sračinca, Fašnička udruga “ŽABA” iz Ivanić Grada, Fašnička udruga “Kobre” iz Kutine, “Petrojnski Kurent” iz Petrijanca, Fašnička grupa “Copernice” i predstavnici loborskih udruga. Program će voditi Adam Končić, a u glazbenom dijelu programa nastupa grupa Foršus. Nakon završetka službenog dijela programa, počinje zabava u Društvenom domu, gdje će sudionike i goste zabavljati A-Z Live bend. Dječji fašnik će se pak održati u utorak u Društvenom domu.

MARIJA BISTRICA

Općina Marija Bistrica i Turistička zajednica Općine Marija Bistrica i ove godine organiziraju “Bistrički fašinek”, 27. po redu, koji će se održati ove subote. Ove godine malo je odvojen dječji od fašinka odraslih, pa program na središnjem bistričkom trgu počinje u 13 sati, kada će se predstaviti ”najmlajši norci”, oni iz OŠ Marija Bistrica, Dječjeg vrtića Pušlek i KUD-a Laz. Njihova će povorka krenuti od škole. Nakon što završi dječji dio programa, od Bluesun hotela Kaj kreće povorka odraslih. Uz tradicionalne skupine ”Fanglin grupu”, ”Republiku Čečeniju” i ”Globočke štrukle”, u povorku će se ove godine uključiti i članovi Udruge umirovljenika Marija Bistrica. Tradicija bistričkog fašinka donosi uz procesiju i nastup grupa na središnjem trgu u dramatiziranim šaljivim skečevima, tu su i fašinečke špelancije, suđenje bistričkom fašinku i njegovo spaljivanje za sve grijehe. Kao novitet, najavljeno je da će po prvi puta ključeve općine od aktualnog načelnika preuzeti fašinečka načelnica. I ovogodišnjem bistričkom fašinku pridružit će se i vinogradari Udruge Vinski Vrh koji će pripremiti za posjetitelje kuhano vino, dok će članice Udruge “Hrvatska žena” Marija Bistrica pripremiti krafne.

PREGRADA

Tradicionalna fašnička povorka malih i velikih maškara kreće u nedjelju u 15 sati, a proći će Ulicom Stjepana Radića, od tržnice do Trga Gospe Kunagorske.
Nastupaju Limena glazba Pregrada i Ansambl Kajtoneri.

RADOBOJ

Tradicionalna fašnička povorka održat će se u nedjelju u 14 sati. Posjetitelje će zabavljati “pleh banda Mirna”, a u slučaju lošeg vremena, program će se preseliti u dvoranu.

STUBIČKE TOPLICE

Fašnička povorka kreće u utorak u 14.30 sati od osnovne škole, prema Parku Maksimilijana Vrhovca, gdje će, s početkom u 15 sati, početi prigodni program. Nastupit će klaun Srećko s predstavom “Klaunovska posla”, zatim slijede dječji plesovi te izrađivanje poklon figura od balona. Po završetku programa djeca će se moći počastiti slatkišima, krafnama i sokovima.

SVETI KRIŽ ZAČRETJE

Povorka kreće u nedjelju u 14.30 sati ispred Restorana “Dunav”. Voditelj programa je Davor Dretar Drele, a za najbolje maske osigurane su i bogate novčane nagrade.

VELIKO TRGOVIŠĆE

“Obiteljski fašnički tanc” održava se sutra u 17 sati u Domu kulture. Nastupaju Mažoretkinje Dubrovčan, a voditelj programa je Ivica Kolmar.

ZABOK

Dječja povorka kreće u subotu u 9.45 sati iz Dječjeg vrtića “Zipkica”, a u 10 sati u Parku Milana Prpića počinje prigodni program.
Fašnik toga dana organizira i Špičkovina. Program počinje u 16 sati na dvorištu DVD-a Špičkovina, a bit će tu vrijedne nagrade za pojedinačne i grupne maske, bogata gastro ponuda i nastup Ex-Banda.

ZAGORSKA SELA

Sutra se u Vatrogasnom domu DVD-a “Sloga” Plavić organizira maskenbal za velike i male. Piće i krafne za sve su besplatni, kao i ulaz za one maskirane, dok će nemaskirani platiti 10 kuna.

ZLATAR

“Fašnik v Zlataru” će se održati u utorak, 13. veljače. Sudjelovat će učenici Srednje škole Zlatar, Osnovne škole Belec, OŠ Ante Kovačića Zlatar, Dječji vrtić “Uzdanica”, Belečke mažoretkinje i Gradska limena glazba Zlatar, a voditelj programa bit će Josip Kuharić. Maškare se okupljaju i prijavljuju u 15 sati kod OŠ Zlatar, odakle kreće povorka do zlatarskog Trga slobode, gdje program počinje u 15.30 sati.

ZLATAR BISTRICA

Fašnički program organizira Udruga “Lijepa naša”. Ovogodišnja tema je svadba, a fašnička povorka kreće u nedjelju u 14 sati od bistroa “Vertigo”, po Ulici Gornje Brestovečkoj i Ulici hrvatskih branitelja do Doma zdravlja. Pred zgradom Doma zdravlja upriličit će se vjenčanje pred matičarem.

 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba