U ZAGREBU POTPISANI UGOVORI O DODJELI SREDSTAVA IZ PROGRAMA RURALNOG RAZVOJA – MEĐU POTPISNICIMA I ZAGORCI

RADOVI MOGU POČETI: S više od 57 milijuna kuna uredit će se nerazvrstane ceste u 17 zagorskih gradova i općina

Objavljeno: 09.02.2018. JJ

U Zagrebu je jučer 212 čelnika hrvatskih gradova i općina potpisalo ugovore o dodjeli sredstava iz Programa ruralnog razvoja.
– Sredstva iz Programa ruralnog razvoja nisu namijenjena samo za farme, pogone ili poljoprivrednu opremu, već i za poboljšanje uvjeta života na ruralnim prostorima. 212 načelnika i gradonačelnika potpisalo je ugovore kojima će se sa 650 milijuna kuna financirati izgradnje i obnove lokalnih cesta, kolnika, oborinske odvodnje, javne rasvjete te prometne signalizacije – istaknuo je ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić.
Među potpisnicima ugovora, bilo je i 17 zagorskih načelnika i gradonačelnika, koji su svoje općine i gradove prijavili na prvi natječaj za provedbu Mjere M7, Operacije 7.2.2. Ulaganja u građenje nerazvrstanih cesta. Krapinsko – zagorskoj županiji je tako dodijeljeno više od 57 milijuna kuna.
Od općina, Budinščini je odobreno 2,3 milijuna, Đurmancu 6,7 milijuna, Loboru 2,4 milijuna, Petrovskom 6,7 milijuna, Gornjoj Stubici 2,3 milijuna, Velikom Trgovišću 1,1 milijun, Konjščini 3,8 milijuna, Kumrovcu 7 milijuna, Desiniću 2,4 milijuna, Radoboju 7,3 milijuna, Zlatar Bistrici 2 milijuna i Stubičkim Toplicama 626 tisuća kuna. Od gradova, sredstva su odobrena Krapini, u iznosu od 4,1 milijun kuna, zatim Zlataru, 937 tisuća kuna, Pregradi 1,2 milijuna kuna, Zaboku 3 milijuna kuna i Donjoj Stubici 3,3 milijuna kuna.



PREDSJEDNIK HDZ-a KZŽ I SABORSKI ZASTUPNIK ŽARKO TUŠEK:

Krapinsko – zagorska županija u ovoj će godini biti veliko gradilište, to je dokaz da Vlada RH pruža iskrenu podršku u svakom segmentu njezina razvoja

– Uz već postavljene infrastrukturne projekte, koji idu svojim tokom, kao i nove, poput elektrifikacije pruge od Zaprešića do Zaboka, ova sredstva dodatno pokazuju brigu Vlade RH o razvoju komunalne infrastrukture. Ponosan sam na naše načelnike i gradonačelnike koji su pripremili projekte i dobili sredstva te im čestitam na potpisanim ugovorima. Krapinsko – zagorska županija u ovoj će godini biti veliko gradilište. Ne trebam niti govoriti u kojoj mjeri je to bitno za životni standard naših ljudi, ali i za gospodarstvo, budući da biti angažirana domaća građevinska operativa. Stoga je i ovo još jedan dokaz koji potvrđuje argumente koje iznosim godinama, a odnose se da je politika HDZ-a, aktualne Vlade i naših partnera prema Krapinsko – zagorskoj županiji nedvosmislena te pruža iskrenu podršku u svakom segmentu njezina razvoja. Vjerujem da ovakve poteze ljudi prepoznaju, a ne politikantstvo – rekao je povodom potpisivanja ovih ugovora predsjednik HDZ-a KZŽ i saborski zastupnik Žarko Tušek.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba