PRIZNANJE OBRTNIKU: Automehaničar Slavko Petrinec iz Tuhlja u ulozi “ambasadora naukovanja” Hrvatske obrtničke komore:

“Naukovanje je najbolji način pripreme mladog čovjeka za posao, ali i život. Ja svake godine uzmem po jednog u svoju radionu”

Objavljeno: 09.02.2018. AB

Hrvatska obrtnička komora provodi projekt “Uključite se u europska partnerstva za naukovanje” (EP4A), u okviru programa Erasmus +K3 Europske unije, vrijedan više od 460.000 eura.
Projekt se provodi u suradnji s partnerskim organizacijama iz međunarodnog okruženja: Slovačke, Srbije, Velike Britanije i Njemačke, a cilj je promovirati naukovanja kroz izgradnju partnerstava između posredničkih tijela, tvrtki, pružatelja strukovnog obrazovanja i osposobljavanja, javnih institucija i socijalnih partnera u državama koje sudjeluju u projektu.

Ciljna skupina

Ključna ciljna skupina su obrti, mala i srednja poduzeća bez ili s malo iskustva u naukovanju.
Iznimno važni sudionici ovog projekta su tzv. “ambasadori naukovanja”, koje je odabrala Hrvatska obrtnička komora, a među njima je i Slavko Petrinec iz Tuhlja, majstor automehaničar i vlasnik obrta “AUTOSERVIS PETRINEC”.
Petrinec je obrt naslijedio od oca, kod kojeg je i sam bio u ulozi naučnika, a očevu dobru praksu primanja naučnika je i sam nastavio te su kroz njegovu radionu do sada prošli brojni mladi ljudi kojima, kako sam navodi, želi prenijeti praktična znanja i vještine o pravilnom korištenju alata i održavanju vozila, ali i probuditi im želju i volju za tim poslom.

Naučiti “kako loviti”

– Svake godine uzimam po jednog naučnika u radionu, a do sada su se dvojica kod mene i zaposlila, jer smatram da je naukovanje najbolji način pripreme mladog čovjeka za posao, ali i život. Svojim bih kolegama preporučio da se i sami uključe i licenciraju vodeći se starom mudrom izrekom: Dajte čovjeku ribu i nahranit ćete ga za jedan dan – naučite ga kako da je lovi i prehranit ćete ga za cijeli život – izjavio je Petrinec.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba