AMERIČKA STRANICA ZA ONLINE UPOZNAVANJE DO SADA JE PREFERIRALA UKRAJINKE I RUSKINJE, A ZABOČKO PODUZEĆE NA TRŽIŠTE ĆE POKUŠATI PLASIRATI I HRVATICE

NIJE ŠALA: Za video chat i dopisivanje plaća od 5 do 10 tisuća kuna, prijaviti se možete još danas – hoćete li?

Objavljeno: 08.02.2018. zagorjeinternational

Na internetskoj stranici Moj posao.hr osvanuo je pomalo neobičan oglas. Poduzeće Eling d.o.o. iz Zaboka, naime, traži djelatnika za video chat i dopisivanje. U opisu posla stoji kako se traže pristupačne osobe, i muškarci i žene, za video chat i dopisivanje preko računala i pametnog mobitela s osobama iz Amerike, Australije, Novog Zelanda i Europe, te kako je poduzeće Eling d.o.o. zastupnik američke kompanije Romance Compass.

Mjere HZZ-a

Poželjna je visoka stručna sprema i znanje engleskog jezika, iako nije uvjet, uz napomenu – Google prevoditelj. Poželjne su osobe koje mogu koristiti mjere Hrvatskog zavoda za zapošljavanje za poticanje zapošljavanja dugotrajno nezaposlenih osoba, ali nije uvjet. Posao zahtjeva korištenje potrebne opreme za rad od kuće ili bilo kojeg drugog mjesta. Ovisno o učinku, može se očekivati plaća od pet do deset tisuća kuna, a što se tiče vrste zaposlenja, nude se različite mogućnosti – na određeno vrijeme, stalni radni odnos ili honorarno. Iako se na prvi pogled čini kao dobra šala, oglas nije lažan, a prednost pri zapošljavanju, kako neslužbeno doznajemo, ipak imaju – žene.

Registrirane djelatnosti

Poduzeće Eling ima sjedište u Zaboku, te ima registrirane sljedeće djelatnosti: proizvodnja strojeva za rudnike, kamenolome i građevinarstvo, trgovina na veliko i posredovanje u trgovini, osim trgovine motornim vozilima i motociklima, trgovina na malo željeznom robom, bojama, staklom, ostalim građevnim materijalom, građenje, projektiranje, nadzor, izvedba električnih instalacija, pružanje telekomunikacijskih usluga u TK mreži i djelatnost za njegu i održavanje tijela.
U opisu Romance Compassa pak stoji kako se radi o stranici za online upoznavanje, s posebnim naglaskom na djevojke iz Ukrajine i Rusije, a čini se kako se i Hrvatice sada nastoji “plasirati na to tržište”. Koliko uspješno, vrijeme će pokazati – oglas istječe danas.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba