SNJEŽNO UMJETNIČKO DJELO KOJE VAS NEĆE OSTAVITI RAVNODUŠNIMA

Nekoliko dana do Valentinova, a ljubav je već u zraku – barem u Krapini

Objavljeno: 08.02.2018. zagorjeinternational

I dok je prvi “pravi” ovogodišnji snijeg entuzijaste potaknuo na sanjkanje, grudanje ili šetnju zimskom idilom, poneke je umjetničke duše inspirirao za stvaranje pravih umjetničkih djela.
Jedna od njih je i Ivana Nežmahen iz Trškog Vrha, koja je jučer ispred Gradske knjižnice Krapina od snijega izradila skulpturu dvije mačaka u igri, zajedno s velikim srcem koje je obojila u crveno.

Već deset godina

– Snježne skulpture ispred Gradske knjižnice Krapina, čija sam djelatnica, izrađujem već deset godina. Hrpe snijega nastojim pretvoriti u nešto lijepo i privlačno djeci i odraslima, s obzirom na to da se ovdje svi vole fotografirati – rekla nam je I. Nežmahen i otkrila zašto se ove godine odlučila upravo za mačke.


– S obzirom na to da je veljača i Valentinovo je pred nama, željela sam izraditi jednu prigodnu skulpturu, za što mi je trebalo pet sati – kaže ova “snježna umjetnica”, koja je prethodnih godina već izrađivala slonove, lavove, pandu, kornjače, ježeve… Sljedeće su u planu žabice, proljetna instalacija, a Ivana se nada kako će tu ideju moći realizirati već sljedeći tjedan, za kada je ponovno najavljen snijeg.

Slikanje na zidu

Ova djelatnica knjižnice ne bavi se kiparstvom, ističe kako ima prirodni talent za slikanje, pa se bavi soboslikarstvom, odnosno, slika direktno na zid, a izrađuje i ukrase za izlog knjižnice.
Ivanina kreacija ispred Gradske knjižnice i tijekom današnjeg će dana privlačiti pažnju prolaznika, podsjećajući ih da brojimo još sitno do proslave Dan zaljubljenih, ali isto tako, da je ljubav, barem u Krapini, već u zraku. (ab, jj)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba