MANIFESTACIJA “SELJAČKA BUNA – BITKA KOD STUBICE” PREDSTAVLJENA I U ZAGREBU

U subotu svi u Stubicu, gdje vas očekuju bogata eno i gastro ponuda, glazbeni program i spektakularni prikaz bitke

Objavljeno: 07.02.2018. Jelena Jazbec

U prostorijama Udruge “Zagorje vu srcu” u zagrebačkoj Palmotićevoj ulici, održano je medijsko predstavljanje manifestacije “Seljačka buna – Bitka kod Stubica”, koja će se jubilarni deseti puta u Donjoj Stubici održati ove subote.
Krapinsko – zagorski župan Željko Kolar na manifestaciju je pozvao sve zainteresirane, istaknuvši kako su se Zagorci znali boriti kada je to bilo potrebno, a znaju dobro i ugostiti ljude. Što se tiče snijega, dodao je kako će on pružiti još autentičniji doživljaj te kako će se sve ceste biti očišćene.

Izložba o Tahyju

Na press konferenciji je bila i zamjenica gradonačelnika Zagreba Jelena Pavičić Vukičević, koja je rekla kako je njezina želja da Zagrepčani ne samo upoznaju i prepoznaju ljepote stubičkog kraja i Krapinsko – zagorske županije, nego da upravo tu destinaciju biraju kao svoju destinaciju za kontinentalni turizam.
U Zagrebu su bili i gradonačelnik Donje Stubice Nikola Gospočić te načelnik Gornje Stubice Jasmin Krizmanić, a program manifestacije su predstavili predsjednik udruge Družba vitezova zlatnog kaleža Ivan Štefek i direktorica Turističke zajednice područja Donja Stubica i Gornja Stubica Kornelia Vnučec.
Manifestacija je već počela u nedjelju, tradicionalnim “Puntanjem kmetov kod Gupčeve lipe” u Gornjoj Stubici. Ovog petka u 18 sati u Muzeju seljačkih buna se otvara izložba “Franjo Tahy i Tahyjev grad u Donjoj Stubici”. U večernjem zabavnom programu posjetitelje će zabavljati Studio band i La Gef.

Hladno pivo

U subotu u 9.30 sati počinje 48. planinarski pohod “Stazama Gupčevih puntara”. Od 11 sati počinje radionica u Muzeju seljačkih buna, kao i srednjovjekovni sajam uz ponudu zagorskih oblizeka i zabavni program. U 13.30 sati kraj donjostubičke crkve Presvetog Trojstva okupljanju se pobunjeni kmeti te u povorci kreću do seoskog imanja Majsecov mlin. U 15 sati počinje spektakularna “Bitka kod Stubice”. U Parku Jure Stubičanca bit će postavljen šator, gdje od 16.30 sati nastupa Tomislav Goluban, a od 19 sati Hladno pivo i Zadruga. Tijekom subote i nedjelje od 9 do 17 sati svi zainteresirani će moći obići Muzej seljačkih buna po promotivnoj cijeni od 15 kuna.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba