U UREDU ŽUPANA ODRŽAN SASTANAK S ORGANIZATORIMA

Veliko Trgovišće će od 15. do 17. lipnja biti domaćin Svjetskog kupa u gađanju samostrelom

Objavljeno: 05.02.2018. JJ

U Uredu krapinsko – zagorskog župana Željka Kolara održan je inicijalni sastanak oko organizacije 23. Croatia World Cupa – natjecanja u gađanju samostrelom, koje će od 15. do 17. lipnja biti održano u Velikom Trgovišću.
Na sastanku je istaknuta izvrsna organizaciju i uspjesi 21. i 22. Croatia Cupa, koji su 2017. i 2016. godine u Velikom Trgovišću održani pod pokroviteljstvom Krapinsko – zagorske županije, a u organizaciji Streljačkog društva Veliko Trgovišće te suorganizaciji Općine Veliko Trgovišće i Hrvatskog streljačkog saveza. Svjetska samostrelska unija je zbog odlične organizacije ovih natjecanja i svih uspjeha Streljačkog društva iz Velikog Trgovišća podržala prijedlog da se upravo ondje održi jedan od četiri svjetska kupa.

Izgradnja streljane

Krapinsko – zagorska županija je prihvatila pokroviteljstvo, a župan Kolar je istaknuo važnost Svjetskog kupa za promociju Velikog Trgovišća i cijele Krapinsko – zagorske županije. Na sastanku se raspravljalo i o vrhunskim rezultatima strijelaca iz Velikog Trgovišća te o potrebi izgradnje streljane Streljačkog društva Veliko Trgovišće, na kojoj bi se mogli održavati treninzi i neka natjecanja, kao i o pratećoj potpori Krapinsko-zagorske županije i Općine Veliko Trgovišće u tom projektu.

Sudionici sastanka

Na sastanku je, uz župana Kolara, sudjelovala i v.d. pročelnika Ureda župana Ana Pavić, predsjednik Svjetske samostrelske unije (IAU) Pero Stojnić, načelnik Velikog Trgovišća Robert Greblički, član tehničkog komiteta IAU i trener hrvatske reprezentacije Branko Pereglin, predsjednik SD-a Veliko Trgovišće i predsjednik izvršnog odbora 23. Croatia World Cupa 2018. Damir Oborovečki te hrvatski reprezentativac u ISSF pušci i samostrelu FIELD, dvostruki kadetski i aktualni juniorski viceprvak svijeta u samostrelu Martin Oborovečki i hrvatska reprezentativka u samostrelu FIELD, treća juniorka s Prvenstva Europe u Zürichu 2016. i treća sa Svjetskog prvenstva u Osijeku 2017., Mihaela Oborovečki.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba