PREDSJEDNICA KOLINDA GRABAR – KITAROVIĆ ČITALA S KRAPINSKIM OSNOVNOŠKOLCIMA I OTKRILA IM KAKVA JE BILA UČENICA

“Krapina mi se jako sviđa, ali, zapamtite – ono najvrjednije u ovom gradu, to ste, djeco, vi”

Objavljeno: 24.01.2018. Jelena Jazbec

Pjesmom “Dobro mi došel, prijatel”, članovi školskog zbora “Cesarčeki” i ŽVS “Queentete” dočekali su predsjednicu Republike Hrvatske Kolindu Grabar – Kitarović u sportskoj dvorani krapinske Osnovne škole Augusta Cesarca, koju je predsjednica posjetila u sklopu svog trodnevnog boravka u Krapinsko – zagorskoj županiji.
Nakon prigodnih recitacija i glazbenih točaka, predsjednica je učenicima predstavila projekt “Hrvatska čita”, a zajedno s krapinskim osnovnoškolcima, pročitala je i ulomak iz romana Ante Kovačića “U registraturi”. Dodijelila je nagradu mladoj krapinskoj najčitateljici Kali Došen, koja je u protekloj godini u knjižnici posudila i pročitala najviše knjiga, a zatim su uslijedila pitanja učenika, koja su predsjednicu nasmijala, ali je na svako strpljivo odgovarala.

Velika čast

Bilo je tu pitanja poput onog koliko ima godina, kako je obnašati funkciju predsjednice i voli li putovati, no učenike je ipak najviše zanimalo je li predsjednica bila odlična učenica, koji su joj bili omiljeni predmeti te koliko jezika govori.
Kolinda Grabar – Kitarović naposlijetku je učenike potaknula da marljivo uče, istaknuvši kako i sve svoje uspjehe duguje tome što je oduvijek voljela čitati i učiti nešto novo.
Učenike je zanimalo i kako joj je svidio prvi dan u Krapini.
– Krapina mi se jako sviđa, no, moram vam reći da ste ono najvrjednije u Krapini, upravo vi – poručila je predsjednica, koja se fotografirala s učenicima i podijelila im svoje fotografije s potpisom.
Ravnateljica OŠ Augusta Cesarca Matilda Juričev Žigman otkrila nam je kako učenici, ali ni učitelji, nisu mogli sakriti oduševljenje činjenicom da predsjednica RH dolazi upravo u njihovu školu.
– Ovo je velika čast. To što je predsjednica došla osobno u našu školu, meni i svoj djeci jako puno znači. Projekt koji promovira, “Hrvatska čita”, također je hvalevrijedan, s obzirom na to da djeca danas sve manje čitaju, sve se više bave računalima, mobitelima, a ono što je najvrjednije u životu, to je čitanje. Čitanje oplemenjuje, baš kako je rekla i predsjednica – istaknula je ravnateljica Juričev Žigman, dodavši kako su za dolazak predsjednice saznali prije desetak dana, no s obzirom na to da ima mnogo talentiranih učenika, nije bilo teško osmisliti prigodni program za koji je predsjednica Kolinda Grabar – Kitarović imala samo riječi hvale. U nastavku dana, predsjednica je posjetila tvrtku “Jedinstvo Krapina” d.o.o., a potom je u Zaboku odala počast poginulim policajcima ispred Policijske uprave krapinsko-zagorske.

Foto: Zagorski radio Foto: Zagorski radio Foto: Zagorski radio Foto: Zagorski radio

(Foto: Zagorski radio)

Svoj prvi radni dan u Krapinsko – zagorskoj županiji, predsjednica će završiti obilaskom gradilišta područne škole u Martinišću.

Sastanak s gospodarstvenicima

Podsjećamo, predsjednica RH u Krapinsko – zagorskoj će županiji boraviti još u četvrtak i u petak. Njezin Privremeni ured nalazi se u Uredu krapinsko – zagorskog župana Željka Kolara, a sutrašnji dan započet će posjetom rodnoj kući prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana u Velikom Trgovišću te polaganjem vijenca i paljenjem svijeće kod spomenika hrvatskoj himni u Zelenjaku. Nakon toga, predviđen je sastanak s gospodarstvenicima i obrtnicima KZŽ, koji će se održati u Humu na Sutli, a zatim će uslijediti posjeti predsjednice tvrtkama “Predionica Klanjec” d.o.o. u Klanjcu te “Kotka” d.d. i “Presečki grupa” d.o.o. u Krapini. Isto tako, u Krapini će predsjednica nazočiti potpisivanju ugovora o darivanju državne imovine KZŽ, koji će potpisati ministar državne imovine Goran Marić i krapinsko – zagorski župan Željko Kolar.
Predsjednica će posjetiti i općinu Krapinske Toplice, gdje će obići Specijalnu bolnicu za
medicinsku rehabilitaciju i razgovarati s turističkim djelatnicima, posjetiti Centar za odgoj i obrazovanje te obići vodeni park Aquae Vivae. Na kraju drugog dana boravka u KZŽ, u Krapini će posjetiti Dom za starije i nemoćne “Sveti Nikola” i samostan franjevaca Provincije sv. Ćirila i Metoda.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba