STRANICA NA FEJSU IM JE BLOKIRANA, O NJIMA SE RAZGOVARALO I U SABORU, A ONI SU I DALJE APSOLUTNI VLADARI DRUŠTVENIH MREŽA

Autori stranica “Di su pare” i “Ćaća se vrača” ušli u završnicu izbora za Komunikatora godine

Objavljeno: 23.01.2018. JJ

– Gospodine Plenkoviću, di su pare? – pitao je predsjednik SDP-a Davor Bernardić premijera Andreja Plenkovića tijekom prošlotjednog aktualnog prijepodneva u Hrvatskom saboru, aludirajući pritom na popularnu Facebook stranicu koja je nedavno blokirana. No, čini se kako autore, koji djeluju pod imenom Dite Ćaćino, to nije nimalo omelo u vladanju društvenim mrežama, s obzirom na to da je upravo danas objavljeno kako su ušli u završnicu izbora za Komunikatora godine 2018. godine, zajedno s ministricom znanosti i obrazovanja Blaženkom Divjak, europarlamentarkom Biljanom Borzan te načelnikom stožera i zamjenikom zapovjednika 93. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane u Zemuniku, pukovnikom Davorom Turkovićem.

– Najvažnije je da te maknu s Fejsa, onda kreću nominacije, nagrade… A možda bude i koja para – komentiraju u svom prepoznatljivom stilu autori, koji, uz stranicu “Di su pare”, uređuju i jednako popularnu stranicu “Ćaća se vrača”.

– Sve je krenulo spontano, od neke zafrkancije. Tako smo se zezali. To se zakotrljalo i nastalo je nešto ogromno, što se zove “Di su pare” – dodaju dvojica anonimnih autora.
Žiri Grand PRixa Hrvatske udruge za odnose s javnošću za nekoliko će dana objaviti i posljednjeg finalista, a članovi ističu kako je svaki od finalista sjajan komunikator, a iako su im osnovne značajke dobre komunikacije zajedničke, svatko ima svoj stil i komunicira drugačiji sadržaj. Dite Ćaćino za prestižno se priznanje bori odličnim smislom za humor.

 

– Dite Ćaćino u završnicu izbora za Komunikatora godine uvrstili smo prije nego što im je stranica blokirana na Facebooku. U svakom se desetljeću istakne skupina autora koja kritički i satirički prati duh vremena, a čija komunikacija dopire do velikog broja ljudi. U ime udruge komunikacijskih profesionalaca, koji ne samo da trebaju znati obraćati se javnosti, nego jednako dobro i slušati njezin glas, prepoznali smo moć Diteta Ćaćinog. Skupina autora koja stoji iza tog imena, kratke satirične rečenice kombinira s fotografijama i video snimkama, a rezultat je mnogo više od zabave. Atraktivan vizualni sadržaj građane potiče na polemiku o politici, raznovrsnim društvenim temama, ali i zanimljivim aktualnim događajima. Ditetu Ćaćinom jasna je snaga društvenih mreža, a nakon blokade na Facebooku, svoj su kreativan komunikacijski projekt nastavili na Instagramu – kaže Maja Gradišar Perotić, zamjenica predsjednika žirija 11. Grand PRixa.

Nakon što objavi sve finaliste, žiri Grand PRixa birat će Komunikatora 2018. godine, a paralelno će se baviti i njegovim antipodom – Antikomunikatorom 2018. godine.

 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba