Višegodišnji rad na obiteljskom gospodarstvu u Vrtnjakovcu, obitelj Halapir odlučila podići na višu razinu

KOD ĐURĐE: Zagorska turistička ponuda bogatija za još jedno OPG ugostiteljstvo

Objavljeno: 21.01.2018. Alen Brodar

Obitelj Halapir iz Vrtnjakovca kod Krapinskih Toplica svoje obiteljsko – poljoprivredno gospodarstvo ima već preko deset godina. Bave se prvenstveno proizvodnjom vina, ali uzgajaju guske, race, pure i kokoši, a imaju i svoje kukuruzno te pšenično brašno.

Domaće delicije

– Ali da bi prodali vino, moramo nešto ponuditi i za jesti. S obzirom na to da cijeli život kuhamo i spremamo naše domaće delicije, odlučili otvoriti OPG ugostiteljstvo – ispričala nam je gazdarica Đurđa Halapir, po kojoj ugostiteljstvo nosi i ime: Kod Đurđe.
Mi smo došli nekoliko sati prije službenog otvorenja ugostiteljstva, pa smo gospođu Đurđu taman ulovili kako priprema domaće žgance za goste, no odvojila je nekoliko minuta kako bi nam ispričala što sve može očekivati goste njezina ugostiteljstva.
– Bit će to isključivo naša domaća zagorska kuhinja. Stoga neće meni biti stalan, već će se mijenjati po sezoni, zavisno od onog što nam priroda u tom trenutku podari, odnosno onog što u tom trenutku imamo na našem imanju – objasnila nam je gospođa Đurđa.

Cijela obitelj

Kapacitet ugostiteljstva je do 80 ljudi, a kako kaže gospođa Đurđa, neće raditi dva dana u tjednu.
– Znate, da bismo nešto prodali ovdje, mi to moramo doma napraviti, a kako radi samo obitelj, treba za to vremena. Vikendima ćemo sigurno biti otvoreni, a najavljene grupe sigurno neće biti problem kad god. Za početak ćemo nuditi dvije vrste gableca, dvije juhe, štruklje, zlijevke, slane i slatke, palačinke sa sirom, kao i svoju platu – nabrojila je gospođa Đurđa, s kojom će u ugostiteljstvu raditi kćer Dunja, uz ispomoć cijele obitelji.

Malo atmosfere sa otvaranja OPG izletišta “Kod Đurđe” u Vrtnjakovcu …

Posted by Opg Halapir on Samstag, 20. Januar 2018

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba