KAKAV DOŽIVLJAJ ZA UČENIKE: TELEFONSKI POZIV S ANTARKTIKE U ZAGORJE

Dan prije nego što je osvojio Južni pol, Davor Rostuhar je nazvao zabočke srednjoškolce – evo što im je rekao

Objavljeno: 21.01.2018. JJ

Davor Rostuhar sam je propješačio put od ruba Antarktike do Južnog pola, dugačak 1200 kilometara, čime je prošle srijede uspješno završio prvu hrvatsku ekspediciju na Južni pol. Cijelo vrijeme trajanja ekspedicije na internetskim stranicama Kluba za ekspedicionizam i kulturu KEK, učenici su pratili ekspediciju i rješavali po jedan kviz svaki tjedan.

Rješavanje kviza

Nakon četvrtog tjedna čitanja tekstova i rješavanja kvizova, upornost se isplatila. Škola za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok istaknula se kao škola koja je sudjelovala s najvećim brojem učenika – čak 156 učenika je riješilo kviz – pa je Davor Rostuhar učenike nagradio pozivom s Antarktike. Desetak učenika s knjižničarkom i ravnateljicom u utorak je nestrpljivo očekivalo taj poziv.
– Zbog straha od pucanja veze, razgovor smo vodili u tajništvu škole i uključili spikerfon. Kroz dvadesetak minuta razgovora, Davor je strpljivo odgovarao na naša pitanja. Saznali smo kako do cilja ima još “samo” 45 kilometara.

Veliki napor

Ispričao nam je koliko je psihički i fizički naporan put, što jede i hoće li imati dovoljno hrane, je li mu u kojem trenutku bio ugrožen život i kako se priviknuo na dugo trajanje dana. Dodao je da je život pun izazova i da ih treba prihvatiti. “Život treba iskoristiti, uživati u njemu i ostvariti svoje snove”, poručio nam je. Zahvalili smo mu na javljanju i zaželjeli mu uspješan završetak projekta i povratak u Hrvatsku, a on je nama obećao da će nas posjetiti u Zaboku i uživo nam pripovijedati o svom putovanju – otkrili su učenici.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba