STARA JEZGRA KRAPINSKIH TOPLICA POPRIMA SASVIM NOVI IZGLED

Privodi se kraju uređenje platoa oko župne crkve, a započela je i izgradnja stambenog objekta te je izdana građevinska dozvola za starački dom

Objavljeno: 18.01.2018. JJ

U tijeku su radovi u sklopu završne faze uređenja platoa oko župne crkve Presvetog Trojstva u Krapinskim Toplicama.
– Radovi se izvode u sklopu projekta koji je izrađen paralelno s projektom dječjeg vrtića, znači, paralelno s uređenjem zgrade dječjeg vrtića, plan je bio da se oplemeni čitava urbanistička cjelina oko njega i tu misiju završavamo ovih dana. Prostor će biti oplemenjen i novom hortikulturom, planski izabranom po preporuci stručnjaka, a čitav projekt izrađen je u komunikaciji s konzervatorima, tako da se naglasi vrijednost tog starog dijela Krapinskih Toplica. Naročito mi je drago da i nasuprot toga već niču i neki privatni projekti. Primjerice, gradi se jedan lijepi stambeni objekt, a izdana je i građevinska dozvola za starački dom nasuprot dječjeg vrtića – otkrio nam je načelnik Krapinskih Toplica Ernest Svažić.
Vrijednost završne faze projekta je 560 tisuća kuna, a sufinancira je Fond za regionalni razvoj. Rok za završetak radova, koje izvodi domaće poduzeće Salvus Gradnja, je 15. ožujka.

 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba