PERJANICA TURIZMA GUPČEVOG KRAJA: TERME JEZERČICA U 2018. GODINI PLANIRAJU CIKLUS INVESTICIJA U VRIJEDNOSTI 49 MILIJUNA KUNA

EVO KAKO ĆE IZGLEDATI: U Donjoj Stubici se prvog dana svibnja planira otvorenje luksuznog kampa na 16 tisuća četvornih metara

Objavljeno: 17.01.2018. Jelena Jazbec

Donja Stubica već bi 1. svibnja mogla dobiti novi luksuzni kamp, koji će se prostirati na 16 tisuća četvornih metara, imat će 15 mobilnih kućica i oko 30 kamping parcela. Radi se o novoj investiciji Termi Jezerčica, vrijednoj osam milijuna kuna. Ukupno donjostubičke Terme u ovoj godini namjeravaju uložiti 49 milijuna kuna u proširenje kapaciteta, a ciklus investicija predstavljen je na današnjoj press konferenciji u Hotelu Terme Jezerčica.

Nedostatak soba

– Hotel ima 47 soba, posluje na površini od 112 tisuća četvornih metara, ima osam bazena, od toga pet unutarnjih i tri vanjska, ima dva jacuzzija, veliki spa i wellness centar. U prošloj godini, hotel je ostvario preko 29 tisuća noćenja, što je na 47 soba apsolutni rekord u Hrvatskoj, a u ovom mjesecu ostvarujemo popunjenost od 93 posto. U novi ciklus investicija krećemo kako bismo riješili nedostatak soba nekakvim novima sadržajima, kojih nema puno u našoj županiji, stoga smo u procesu projektiranja i ishođenja dozvola za gradnju luksuznog kampa s četiri zvjezdice. On će se nalaziti odmah do hotela, preko potoka koji nas dijeli od parka perunika i parka labirinata. Kamp bi trebao biti na površini od 16 tisuća četvornih metara, a imamo sreću da možemo dijeliti recepciju, restoran i usluge vanjskih i unutarnjih bazena za hotel i za kamp – istaknuo je direktor hotela Elvis Pavleković, dodavši i kako je želja uprave već do ljeta proširiti restoran, glavni ulaz s recepcijom i wellness te izgraditi novi vanjski park sa još jednim bazenom i atrakcijama. Planirana vrijednost tog projekta je pet milijuna kuna.
– Nekoliko puta već je bio predstavljen projekt dogradnje hotela s novih 66 soba i s proširenjem vodenog parka, vrijedan 35 milijuna kuna. Taj projekt nije zaustavljen. Obnovili smo građevinsku dozvolu koja je bila na isteku, tako da je i to u planu za ovu ili sljedeću godinu, naravno, uz pomoć banaka i strukturnih fondova.  Naime, sve ovisi o tome kada će biti raspisani natječaji Ministarstva turizma i strukturnih fondova Europske unije jer na ovaj broj soba, za hotel je veliko opterećenje izdržati takvo kreditno zaduženje, tako da bi u radove krenuli odmah kada bi dobili neku mogućnost sufinanciranja – dodao je Pavleković.
Vizualni izgled kampa je potvrđen, a radovi bi trebali započeti 15. veljače. Kućice koje se namjeravaju postaviti, trebale bi imati izgled modernih zagorskih hiža, s četiri plus dva ležajeva, veličine 38 četvornih metara, s 18 četvornih metara terase. Projektant je Zagorje Pro – Kon, a izvođač radova Niskogradnja Hren. Stopostotni investitor su Terme Jezerčica.

50-ak novozaposlenih

Vlasnica Hotela Dubravka Lekić istaknula je kako je 1997. godine kupila u potpunosti devastirani hotel i kako je ponosna što je zajedno sa svojim zaposlenicima uspjela stvoriti turistički objekt koji pokazuje da se i u Hrvatskoj može ići naprijed ako se želi i ako se radi pošteno.
Podršku projektu pruža i gradonačelnik Donje Stubice Nikola Gospočić.
– Već sam prilikom preuzimanja vlasti rekao da su Terme Jezerčica perjanica turizma našeg Gupčevog kraja, ali i cijele Krapinsko – zagorske županije i sjeverozapadne Hrvatske. Ova ulaganja mogla bi omogućiti da Donja Stubica postane prepoznatljivi centar kontinentalnog turizma i cijele Republike Hrvatske – rekao je Gospočić.
Na press konferenciji je bio i krapinsko – zagorski župan Željko Kolar, koji je istaknuo kako je upravo sada vrijeme za ovakvu investiciju, s obzirom na odlične turističke rezultate koje Krapinsko – zagorska županija postiže u proteklih nekoliko godina.
Direktor Pavleković je na kraju dodao i kako Terme Jezerčica zapošljavaju 72 djelatnika, već nekoliko godina nemaju odljeva radne snage, a proširenjem kapaciteta trebat će 50-ak novih zaposlenika.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba