MEDO HPS MINI GRAND PRIX: OLIMPOVCI USPJEŠNI U SESVETAMA

Zagorski plivači kući se vratili s deset medalja, briljirao Mauro Šipek Glavač

Objavljeno: 15.01.2018. JJ

Na novom bazenu Jelkovec u Sesvetama održano je 7. plivačko natjecanje pod nazivom Medo HPS mini Grand Prix, u organizaciji plivačkog kluba Medvešćak. Na dvodnevnom natjecanju za kategorije mlađih kadeta i kadeta, nastupilo je tristotinjak plivačica i plivača iz 21 hrvatskog plivačkog kluba, među kojima i Olimp iz Zaboka, s 10 dječaka i pet djevojčica, pod vodstvom trenera Ivice Androića i Maje Martinić. Na 25-metarskom bazenu Jelkovec, Olimpovci su i ove godine odlično plivali. Ukupno su osvojili 10 medalja, od toga tri zlatne, šest srebrnih  i jednu brončanu.

Najbolji mlađi kadet

Najviše medalja za Olimp, ukupno šest, osvojio je mlađi kadet Mauro Šipek Glavač. Bio je zlatni na 200 mješovito, 400 i 800 slobodno, srebrni na 100 i 200 leptir i brončani na 100 slobodno. U zbroju četiriju rezultata bio je i najbolji mlađi kadet na natjecanju. Mlađa kadetkinja Jana Pavalić osvojila je četiri srebrne medalje i to na 100 i 400 slobodno, 100 leptir i 200 mješovito. Kadet Patrik Erceg, iako godinu dana mlađi od konkurencije, jedini se uspio plasirati među osvajače bodova za mini Grand Prix i zauzeo ukupno sedmo mjesto. Bio je četvrti na 100 leptir, 200 prsno, 800 slobodno i peti na 100 slobodno. Nadomak medalji bila je i mlađa kadetkinja Vanja Bartol, s četvrtim mjestima na 100 leptir i 200 mješovito, te petim na 100 i 400 slobodno.

Osobna vremena

Od ostalih vrijednih rezultata unutar prvih deset plasmana, mlađi kadet Roko Damiani bio je šesti na 800 slobodno, a Leon Novak deveti. Kadet Gašpar Futivić bio je osmi na 200 prsno. Nadomak prvih deset bila je i mlađa kadetkinja Emma Horvat, s jedanaestim mjestom na 400 slobodno. Svi ostali Olimpovci popravili su svoja osobna vremena. Za Olimp iz Zaboka na ovom natjecanju nastupili su još i Petar Pavalić, Ivan Bogdanić, Noa Benčić, Andrija Anić, Ivan Fučkar, Mihaela Kramarić i Marija Žnidarec.



USPJEŠNI I IZVAN HRVATSKIH GRANICA

Bruno i David Ricijaš postižu vrhunske rezultate u Njemačkoj

Na plivačkom mitingu u Nordlingenu, bivši plivači Olimpa koji su s obitelji odselili u Njemačku, osvojili su šest medalja u konkurenciji 180 plivača iz 13 njemačkih plivačkih klubova pokrajine Bayern. Bruno Ricijaš pobijedio je u disciplinama 50 slobodno, 100 mješovito i 100 leđno, a drugi je bio na 200 slobodno i 200 mješovito. Mlađi brat David bio je drugi na 100 prsno. Obojica su do preseljenja u Njemačku bili članovi Plivačkog kluba Olimp Zabok, a nastavili su plivati i treniraju u SSS Gunzburg Leipheim.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba