MJERA 7.2.2.: NOVAC ODOBREN I ZA 11 ZAGREBAČKIH TE 10 VARAŽDINSKIH JEDINICA LOKALNE SAMOUPRAVE

Zaprešiću više od šest, a Ivancu 3,6 milijuna kuna za građenje nerazvrstanih cesta

Objavljeno: 09.01.2018. JJ

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju započela je s izdavanjem Odluka o prihvatljivosti za korisnike koji su se javili na prvi natječaj za provedbu Mjere M7, Operacije 7.2.2. Ulaganja u građenje nerazvrstanih cesta. Među njima je 17 jedinica lokalne samouprave iz Krapinsko – zagorske županije, kao i 11 iz Zagrebačke i 10 iz Varaždinske županije.
Među zagrebačkim gradovima i općinama, najviše sredstava dobit će grad Zaprešić, nešto više od šest milijuna kuna, a slijede općine Klinča Sela s 4,9 milijuna kuna, i Bistra, s 4,4 milijuna kuna te grad Dugo Selo s 3,6 milijuna kuna. Više od dva milijuna kuna dobit će općine Kloštar Ivanić, Pušća, Pisarovina i Dubravica, a sredstva su odobrena i općini Veliki Bukovec te gradovima Jastrebarsko i Samobor.
Među varaždinskim gradovima i općinama, najviše novca, 3,6 milijuna kuna, dobit će grad Ivanec, a slijedi općina Trnovec Bartolovečki s 3,2 milijuna kuna. Više od milijun kuna odobreno je gradu Ludbregu i općinama Petrijanec i Breznica, a sredstva će dobiti i Bednja, Maruševec, Beretinec i Breznički Hum, kao i Varaždinske Toplice.
– Zadovoljan sam jer je riječ o solidnoj potpori koja će omogućiti daljnju izgradnju nerazvrstanih cesta na području naše općine i to iz europskih sredstava – komentirao je načelnik Bednje Damir Poljak.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba