Župan Željko Kolar održao prijem za svjetskog prvaka u savateu Luku Leškovića, troje kolega iz Savate kluba Stubica i trenera Srećka Zniku te obećao:

Svjetski i europski prvaci neće još dugo trenirati u štali, Županija i Grad Donja Stubica izgradit će im malu dvoranu za treninge

Objavljeno: 05.01.2018. Alen Brodar

– Ono što najmanje možemo napraviti nakon takvog uspjeha i promocije Krapinsko – zagorske županije, jest da Grad Donja Stubica i Krapinsko – zagorska županija zajedno naprave jednu malu sportsku dvoranu, malo borilište, koje će biti dom Savate kluba Stubica, kako bi mogli normalnim uvjetima, kakve imaju svi ostali borci, trenirati. Stoga ćemo odmah poslije 15. siječnja krenuti s Gradom u odabir lokacije i izradu projektne dokumentacije i početi s gradnjom jednog takvog objekta. Nada se da je to uime svih stanovnika Krapinsko – zagorske županije, najbolji poklon ovim sjajnim sportašima – obećao je krapinsko – zagorski župan Željko Kolar, prilikom prijema koji je organizirao za novopečenog svjetskog prvaka u savateu Luku Leškovića, njegove klupske kolege Miroslava Tustića, koji je osvojio titulu balkanskog PRO prvaka u savateu, Marka Gospočića, koji je postao savate PRO prvak Hrvatske, Helenu Beljak, brončanu s europskog prvenstva u Belgiji te njihovog trenera i predsjednika kluba, Srećka Zniku.

Nije to svaki dan

– Nije baš da se svaki dan ugosti svjetskog prvaka, europskog prvaka, treću u Europi, prvaka Balkana i prvaka države, a sve iz istog kluba, iz jednog grada. To je fascinantno. Stvarno čestitam Savate klubu Stubica, na čelu s trenerom Srećkom Znikom, napravili su fantastičan uspjeh. Ovaj borilački spektakl bio je tema tjedna, u borbi večeri se Luka borio protiv višestrukog prvaka Japana Keisukea Takahashija. Samo da podsjetim da Japan ima 127 milijuna stanovnika, Tokio 13 milijuna, a oni su došli u Donju Stubicu – i dobili batine – čestitao je još jednom Željko Kolar.
Klub je počeo s radom 1997. godine, u staji Srećkovog djeda od 40 kvadrata i tamo treniraju svih ovih godina.
– Još nam sve izgleda kao da je nestvarno, iako smo za to radili 20 godina. Zahvaljujem našem gradonačelniku Nikoli Gospočiću i županu koji su nam pomogli organizirati takav događaj u Donjoj Stubici. I što reći, uspjeli smo, tek ćemo za neko vrijeme biti svjesni što smo napravili. Župan me iznenadio, nisam ni u najluđim snovima vjerovao da je takvo što uopće moguće. Jer dva puta tjedno treniramo u školskoj dvorani u Donjoj Stubici, a ostale treninge imamo u štali mog dede. Tamo smo improvizirali jedan ring, postavili smo vreće i svi šampioni rođeni su tamo – otkrio je trener Srećko Znika, dok je trenutno prvo ime njegova kluba, Luka Lešković primao čestitke.

Nema puno odmora

– Nisam naviknut da mi svi toliko čestitaju. Bilo je jako naporno, puno smo trenirali, od samih priprema, pa sve do tog meča koji je stvarno bio težak i psihički i fizički. Sada malo odmaramo, a onda počinjemo trenirati za prvenstvo državi, pa za europsko prvenstvo. Nema puno odmora – rekao je Luka.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba