U Tuhlju održana konstituirajuća sjednica Dječjeg vijeća

Dječja načelnica Tuhlja Anja Petrinec, njezin zamjenik Mihael Ban

Objavljeno: 05.01.2018. AB

U Općini Tuhelj još je krajem prošle godine održana konstituirajuća sjednica Dječjeg vijeća, na kojoj su nakon kandidatura dječji vijećnici u drugom krugu glasovanja izabrali Anju Petrinec za dječju načelnicu, a Mihaela Bana za njezina zamjenika. Dječja načelnica i vijećnici iznijeli su prve ideje za rad i prijedlog svog proračuna koje će razraditi na prvoj radionici.
Sjednici su nazočili načelnik Općine Tuhelj Mladen Hercigonja, predsjednica DND-a Tuhelj Snježana Romić, pedagoginja OŠ Lijepa naša i članica Izvršnog odbora DND-a Tuhelj Natalija Knezić – Medvedec te 12 novoizabranih dječjih vijećnika.
Predsjednica DND-a upoznala je nove vijećnike i vijećnice s njihovom ulogom vijećnika i zadacima Dječjeg vijeća, nakon čega usvojili Statut i položili svečanu prisegu. Načelnik Hercigonja poželio im je uspješne aktivnosti i rekao da će uvijek biti rado viđeni u Općini te će se s punom ozbiljnošću saslušati njihove prijedlozi za poboljšanje uvjeta za život i rad djece u Tuhlju. Kao novinu u suradnji s Dječjim vijećnicima, najavio je da će povodom Dana općine od iduće godine i predstavnici DV-a govoriti na svečanoj sjednici.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba