Ono što se ne iskoristi u godini za koju su novci namijenjeni, su zapravo propali novci i vraćaju su u zajedničku EU kasu

BRAVO MI: U četiri godine smo iz Vinske omotnice propustili uzeti više od 193 milijuna kuna potpora

Objavljeno: 04.01.2018. zagorjeinternational

Iako smo u protekle četiri godine imali mogućnosti iz tzv. Vinske omotnice kroz tri mjere – investicije u vinarije i marketing vina, restrukturiranje i konverziju vinograda, te promidžbu vina na tržištima trećih zemalja, potrošiti čak 266 milijuna kuna, prema podacima Agencije za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju ukupno je isplaćeno 72,83 milijuna kuna, što je za oko 25,65 milijuna kuna više nego prošle godine u ovo vrijeme, ali još uvijek nedovoljno da bi se ukupna sredstva iskoristila do kraja, piše Poslovni.hr.
Program za vino krenuo je 2014. godine, sa namjerom da se u prvoj godini kroz tri mjere potroši 11,9 milijuna eura, a potom i idućim godinama preko 10 milijuna eura, pri čemu valja naglasiti kako u ovom programu nema mogućnosti da se novci troše u više godina, odnosno prebace u drugu godinu. Ono što se ne iskoristi u godini za koju su novci namijenjeni, su zapravo propali novci i vraćaju su u zajedničku EU kasu.
Prema dostupnim podacima vidljivo je tako da smo u četiri godine, uspjeli potrošiti sredstva namijenjena samo za jednu godinu.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba