U Našicama odigrano finale ekipnog državnog kadetskog prvenstva u šahu

Oroslavčani treći u Hrvatskoj, Oliver Kukas najbolji igrač cijelog turnira

Objavljeno: 02.01.2018. zagorjeinternational

Proteklog je tjedna u Našicama održano finale ekipnog državnog kadetskog prvenstva u šahu, na kojem su mladi šahisti Oroslavja osvojili treće mjesto. Pritom su ostvarili tri pobjede, dva neriješena ishoda i dva poraza.
Prvo mjesto osvojila je Liburnija iz Rijeke s 12 bodova, koliko je imao i drugi Mornar iz Splita. Najbolji u redovima oroslavskih šahista bio je Oliver Kukas, koji je, iako je igrao na najtežoj, prvoj ploči, turnir završio bez poraza, s četiri pobjede i tri remija. Tako je s osvojenih 5,5 bodova Kukas ujedno bio i najbolji igrač cijelog ovog finalnog turnira. Od ostalih članova oroslavskog kluba, Marko Novosel je na drugoj ploči osvojio četiri boda, Patrik Klapač na trećoj tri boda i Ivo Veverec na četvrtoj 3,5 boda.
Ovim uspjehom mladi oroslavski šahisti tako su završili svoje uspješne godine igranja šaha u kadetskoj konkurenciji, koje je posebice obilježio Oliver Kukas s dva kadetska naslova prvaka države u pojedinačnoj konkurenciji, te dva nastupa na europskom prvenstvu. Od ove godine ovi nadareni šahisti prelaze u juniore, gdje se također očekuju dobri nastupi, što su najavili već prošle godine na pojedinačnom prvenstvu države u juniorskoj kategoriji gdje je Oliver Kukas bio treći, a Marko Novosel sedmi, piše Radio Stubica.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba