NAKON 11 GODINA NA ČELU KRAPINSKE OSNOVNE ŠKOLE AUGUSTA CESARCA, RAVNATELJ MILORAD VIDEKOVIĆ ODLAZI U ZASLUŽENU MIROVINU

“Radio sam posao koji sam strašno volio i koji sam živio”

Objavljeno: 24.12.2017. Jelena Jazbec

Krapinska Osnovna škola Augusta Cesarca od nove će godine dobiti novu ravnateljicu. Nakon 11 godina, u mirovinu odlazi dosadašnji ravnatelj Milorad Videković. S učenicima i kolegama pozdravio se u petak, prije odlaska na zimske praznike.

Sport i fotografija

– Izuzetno sam zadovoljan s ovih 11 godina rada. Kada sam došao na tu poziciju, bili smo negdje na zlatnoj sredini po uspjehu naših učenika na natjecanjima, ali zahvaljujući prvenstveno profesorima, u posljednjih pet godina mi smo zasigurno među najboljim školama u županiji. To je što se tiče kvalitete nastava, a što se tiče materijalnih uvjeta, mogu reći da sam i tu zadovoljan, ako uzmemo u obzir da svaka učionica ima laptop, projektor, u jednoj učionici je pametna ploča, da smo jako dobro informatički opremljeni… Osobno sam zadovoljan, iako mislim da se moglo i više, i bolje, i jače, što je i normalno – kaže Videković.
Žao mu je, kaže, što napušta posao u kojem je istinski uživao, no, isto tako, veseli se početku jednog novog životnog razdoblja.
– Radio sam posao koji sam strašno volio i koji sam živio. Veselim se penzionerskom životu, jer imam dvije velike ljubavi, osim svoje obitelji i škole, a to su sportsko novinarsko i amatersko bavljenje fotografijom. Vjerujem da se neću dosađivati, uostalom, ja sam čovjek koji ne može sjediti u sobi i gledati televiziju. Štoviše, mogu reći da sam nemirnog duha – kaže sam smiješkom.

Obnova zgrade

Zadovoljan je i izborom nove ravnateljice – na njegovo će radno mjesto doći profesorica tjelesnog Matilda Juričev Žigman.
– To je jedan mladi kolektiv, a sada su dobili ravnateljicu koja je izuzetno kvalitetna osoba i koja zna na koji način dalje – zaključuje Videković.
Razgovarali smo i s novoizabranom ravnateljicom.
– U svome radu usredotočit ću se na obnovu zgrade naše škole, kojoj je ona hitno potrebna. Već je u tijeku prijava na natječaj za energetsku obnovu i mnogo bi nam značilo kada bi nam bila odobrena sredstva. Također smo krenuli u obnovu školskog igrališta, za što nam je odobreno 700 tisuća kuna. Imam još mnogo planova, a jedan od prioriteta je i osigurati što više stručnog usavršavanja za profesore. Želim da naši profesori rade u dobrim uvjetima i da budu zadovoljni na svome radnom mjestu, jer samo zadovoljan profesor može učiniti da i djeca budu zadovoljna i sretna – zaključuje nova ravnateljica.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba