FOTOGALERIJA: ZAGORSKI GRADOVI IZ GODINE U GODINU SVE VIŠE PAŽNJE POSVEĆUJU SVOM BLAGDANSKOM RUHU

POSEBNO SE POTRUDILI OROSLAVČANI: Za Čarobni sajam – čarobno uređenje

Objavljeno: 23.12.2017. Jelena Jazbec

Zagorski gradovi uređenjem središta u ovo blagdansko razdoblje nastoje svojim građanima pružiti istinski duh radosti koju vežemo uz mjesec prosinac. Svjetlo, boje, ukrasi, to je ono na što ćete naići prošetate li bilo kojim gradskim središtem u Krapinsko – zagorskoj županiji u ovo vrijeme u godini, no to nije sve.

Zabava i kultura

Tijekom čitavog adventa građani su mogli uživati u raznolikim zabavnim i kulturnim sadržajima, pa se tako u Krapini održava tradicionalna manifestacija “Prosinac u Krapini”, Donja Stubica ima svoju “Božićnu bajku”, u Zlataru je u tijeku tradicionalna “Zlatarska božićnica”, a u Pregradi manifestacija “Božić u Pregradi”. Klanjec je za svoje građane organizirao božićni sajam i dolazak Djeda Mraza, a bio je tu i božićno – novogodišnji koncert KUD-a “Antun Mihanović”.
Grad Oroslavje je ove godine prvi puta organizirao božićni sajam, a građane je ugodno iznenadilo i uređenje grada, koje je posebno raskošno, do te mjere da bi se moglo reći kako prednjači među zagorskim jedinicama lokalne samouprave. Gradonačelnik Emil Gredičak iznimno je ponosan na uređenje svoga trga.

Humanitarni koncert

– Ove godine smo se posebno potrudili stvoriti što ljepši božićni ugođaj u Oroslavju. Uredili i okitili smo glavni gradski trg, upotpunili smo ga ugostiteljskom ponudom, ponudom proizvoda našeg kraja i vrijednih ruku OPG-ovaca, nastupom udruga, KUD-ova, glazbenika i bendova. Palili smo svijeće na adventskom vijencu, očekujemo Moto mrazove i podjelu poklona našim najmlađima, a organiziramo i podjelu fiša, kuhanog vina i čaja za Badnjak i puštamo lampione poslije Božićnog humanitarnog koncerta, koji će se održati 22. prosinca u 18.30 sati. Zahvalan sam svima koji svojim prisustvom doprinose ovim lijepim druženjima u sklopu “Čarobnog Božićnog sajma” u Oroslavju i nadam se da će svatko naći nešto što mu se sviđa i ponijeti sa sobom lijepe uspomene – rekao nam je gradonačelnik Gredičak.

Oroslavje

Oroslavje Oroslavje

 

 

 

 

 

 

Krapina

Krapina Krapina

Zlatar

Zlatar Zlatar Zlatar

Pregrada

Pregrada Pregrada Pregrada Pregrada

Zabok

Zabok

Donja Stubica

Donja Stubica Donja Stubica Donja Stubica

 

 

 

 

Klanjec

Klanjec

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba