MJESEC BORBE PROTIV OVISNOSTI

Na konferenciji u Zaboku srednjoškolci raspravljali o izlascima, alkoholu i vožnji

Objavljeno: 18.12.2017. JJ

U Centru za mlade KZŽ u Zaboku, povodom obilježavanja Mjeseca borbe protiv ovisnosti, održana je konferencija “Mladi, alkohol i vožnja”. Konferenciju je otvorila Sandra Plečko iz Mreže udruga Zagor te su se pozdravnim riječima prisutnima obratili Jasna Petek, zamjenica krapinsko – zagorskog župana i Josip Janžek, voditelj službe policije Policijske uprave krapinsko – zagorske.

Tri teme

Nakon pozdravnih riječi, uvodničare je predstavila moderatorica konferencije, Ivana Radanović iz Mreže udruga Zagor. Temu “Statistika i mijenja li se posljednjih godina” predstavio je Mario Duktaj iz PU krapinsko – zagorske, dok je temu “Postojeći preventivni programi za mlade u području konzumacije alkohola” predstavio Svetislav Joka iz Centra za prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti Zavoda za javno zdravstvo Krapinsko – zagorske županije. Na konferenciji su sudjelovali mladi, srednjoškolci i srednjoškolke koji su raspravljali o alkoholu i vožnji kroz tri teme: “Društveni utjecaj na percepciju mladih na vožnju i alkohol”, “Aktivnosti usmjerene na prevenciju vožnje u alkoholiziranom stanju kod mladih” i “Navike mladih tijekom izlazaka”.

Novi video

Tijekom konferencije premijerno je prikazan novi video “Bez promila”, koji prikazuje posljedice koje mogu nastati tijekom vožnje u alkoholiziranom stanju.
Konferencija se provela u okviru projekta “Bez promila”, koji provode Mreža udruga Zagor, Policijska uprava krapinsko – zagorska, Udruga Regenerator i Krapinsko – zagorska županija, a sufinanciran je sredstvima Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa pri Ministarstvu unutarnjih poslova.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba