ZLATARSKI VIJEĆNICI JEDNOGLASNO USVOJILI PRORAČUN OD 36,7 MILIJUNA KUNA

Planira se kupnja zemljišta za dogradnju dječjeg vrtića, uređenje groblja u Belcu i parkirališta na groblju u Martinščini

Objavljeno: 15.12.2017. JJ

Gradsko vijeće Zlatara jednoglasno je usvojilo proračun za 2018. godinu, a on iznosi 36.767.803,50 kuna. Preko 20 milijuna kuna odnosi se na planirane pomoći za razne kapitalne projekte. Planirano povećanje od najavljene nove preraspodjele poreza na dohodak u korist jedinica lokalne samouprave usmjereno je na izradu projektnih dokumentacija i kupnju zemljišta za nove projekte koji bi zasigurno pridonijeli razvoju grada, ističe gradonačelnica Jasenka Auguštan Pentek. Predviđena je kupnja zemljišta za dogradnju dječjeg vrtića, proširenje i uređenje groblja u Belcu te parkirališta na groblju u Martinščini. Kreće se u izradu projektnih dokumentacija za vrtić, reciklažnog dvorišta, uređenje svih četiriju gradskih groblja, parkirališta kod upravne zgrade, uređenje potkrovlja upravne zgrade, projekt za uređenje zelene tržnice i sajmišta, sportske dvorane, dječjeg igrališta te asfaltiranje nerazvrstanih cesta i klizišta. Povećana je i stavka asfaltiranja i uređenja nerazvrstanih cesta i nogostupa, a povećana su i sredstva za sportske i ostale udruge.
– Zahvaljujem svim vijećnicima grada Zlatara što su prepoznali da je ovaj proračun rađen isključivo za poboljšanje kvalitete života svih građana Zlatara – zaključuje gradonačelnica Auguštan Pentek.



JEDNOKRATNA POMOĆ POVODOM BLAGDANA
Grad Zlatar dodjeljuje poklon bonove od 150 kuna umirovljenicima s mirovinom do tisuću kuna

Grad Zlatar je u proračunu za 2017. godinu osigurao sredstva za jednokratne pomoći u iznosu od 150 kuna povodom Božića, i to svim umirovljenicima s područja Zlatara, čiji je mjesečni iznos mirovine do tisuću kuna. Umirovljenici koji spadaju u navedenu kategoriju, dobit će poklon bon u vrijednosti 150 kuna za jednokratnu nabavu, a moći će ga iskoristiti u razdoblju od 18. do 29. prosinca. Bonovi se mogu podignuti u Jedinstvenom upravnom odjelu grada Zlatara, a da bi ostvarili pravo, trebaju sa sobom donijeti dokumente na osnovu kojih će se utvrditi uvjet za isplatu: odrezak o visini mirovine isplaćene u studenome 2017. godine ili potvrdu nadležne službe Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, odrezak o visini mirovine s područja drugih država isplaćene za studeni 2017. godine ili potvrde nadležnih službi, osobnu iskaznicu i OIB. (jj)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba