NA INICIJATIVU KLUBA MLADIH GDCK-a KRAPINA

Krapinski srednjoškolci održali debatu na temu “Mogu li se mladi zabaviti bez alkohola”

Objavljeno: 15.12.2017. JJ

Debatni klub Srednje škole Krapina, pod vodstvom Dražene Voska je, na inicijativu Kluba mladih Gradskog društva Crvenog križa Krapina i voditeljice Valentine Klasiček, povodom obilježavanja Mjeseca borbe protiv ovisnosti osmislio i realizirao prigodnu debatu.

“World Schools”

Debata se temeljila na konceptu “World Schools”, u kojem postoje dvije strane: vlada i opozicija, odnosno afirmacija i negacija. Uloga vlade, odnosno, afirmacije jest definirati debatu, obrazložiti tezu i plan argumentima te predložiti rješenja. Uloga oporbe, odnosno, negacije jest pobiti afirmaciju i uvesti svoj slučaj te eventualno i vlastiti plan potkrijepljen vlastitim argumentima. Raspravljalo se o tezi: “Mogu li se mladi zabaviti bez alkohola?”
U afirmacijskoj grupi su bili učenici: David Podhraški, 2.bt; Laura Kranjčec, 2.ct i Drago Cvetko, 2.a. U negacijskoj grupi su bili učenici: Jana Pavić, 3.a; Petra Mlakar, 2.ct i Damjan Milaković, 2.a. Suci debate su bili: stručna suradnica škole Brankica Čavužić, Miljenka Mužar Sertić iz Krapinsko – zagorske županije, volonterka Lora Krkalo, voditeljica Kluba mladih GDCK-a Krapina Petra Vidović i jedan od korisnika terapijske zajednice “Moji dani” iz Đurmanca. Publiku su činili učenici Srednje škole Krapina i gosti iz Terapijske zajednice. Moderator debate je bio Ivan Borlinić, volonter i član Kluba mladih Crvenog križa.

Životne priče

Okupljeni su istaknuli kako ih je debata potaknula na sagledavanje perspektiva obje strane, obje grupe pripremile su i prezentirale dobre argumente, stoga su suci odlučili da nema pobjednika. Nakon debate, kao zaključak teme o sredstvima ovisnosti i posljedicama konzumiranja alkohola, korisnici Terapijske zajednice prisutnima su ispričali svoju životnu priču i teški put borbe protiv ovisnosti koji prolaze. Učenici su postavili mnoga pitanja i poveli konstruktivnu raspravu.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba