UČENICI OSNOVNE ŠKOLE IZ BRESTOVCA OREHOVIČKOG DOBILI POSEBNU BOŽIĆNU ČESTITKU OD PREDSJEDNICE KOLINDE GRABAR KITAROVIĆ

“Znanje je ono blago koje čovjek uvijek nosi sa sobom i nitko mu ga ne može oduzeti”

Objavljeno: 14.12.2017. JJ

Učenici Osnovne škole Stjepana Radića iz Brestovca Orehovičkog povodom nadolazećih blagdana proveli su zanimljiv projekt. Osobama iz hrvatskog poslovnog i javnog života poslali su upite u kojima su morali odgovoriti na dva pitanja – koja je najvažnija pouka koju su primili u osnovnoj školi te što bi, u svjetlu nadolazećih blagdana, poručili učenicima, djelatnicima i roditeljima učenika male seoske škole u srcu Zagorja.

Bezbrižno djetinjstvo

Pristigli su mnogi zanimljivi odgovori od strane predsjednika uprava najpoznatijih hrvatskih poduzeća, uglednih poduzetnika i vizionara, hrvatskih zastupnika u Europskom parlamentu, a odgovorila je i hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović.
– Sjećanja na osnovnu školu nosim u najljepšoj uspomeni cijeli život jer me sjećaju na bezbrižno doba djetinjstva, dragih prijatelja, učitelja i nastavnika i želja mi je da i vi iz svoje škole ponesete takve uspomene. Posebno se sjećam koliko sam puno čitala, a moji najdraži pisci u osnovnoj školi bili su Ivana Brlić – Mažuranić, Mato Lovrak, Ivan Kušan i pjesnici Luko Paljetak, Dobriša Cesarić i Dragutin Tadijanović. U osnovnoj školi stekla sam navike učenja, odgovornosti prema sebi i svojoj budućnosti i daljnjem školovanju, solidarnosti prema učenicima koji nisu mogli uspješno svladati neko gradivo i kojima sam rado pomagala. Upravo sam u osnovnoj školi spoznala kako je znanje ono blago koje čovjek uvijek nosi sa sobom, a nitko mu ga ne može oduzeti. Shvatila sam također kako jedan pojedinac može puno, ali isto tako da svi zajedno možemo puno više – napisala je predsjednica.

Dobra djela

– Božićno doba vrijeme je darivanja, no ne samo onih šarenih paketića, već i vrijeme darivanja dobrih djela. Draga djeco, upravo darivanje pažnje i dobrih djela, Božiću daje onaj pravi smisao i stoga pokušajte nekome blagdane učiniti ljepšim, nekim darom ili pažnjom. Ponekad je lijepa i utješna riječ poklon koji najviše razveseli onoga koji je primi – poručila je brestovečkim učenicima predsjednica, poželjevši svima sretan Božić i novu 2018. godinu.
Ostale odgovore možete pročitati na INTERNETSKOJ STRANICI ŠKOLE.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba