BRANITELJI UDVDR-A OGRANAK ZABOK I GORNJA STUBICA TE UDiVDR-A BEDEKOVČINA NA 9. HODOČAŠĆU HRVATSKIH BRANITELJA, VOJSKE I POLICIJE U VOĆINU

“Krivci moraju biti kažnjeni, a voćinska žrtva za slobodnu Hrvatska nikada ne smije biti zaboravljena”

Objavljeno: 14.12.2017. JJ

U organizaciji Zajednica udruga i članova HVIDRA-e Virovitičko – podravske županije, te pod pokroviteljstvom Ministarstva hrvatskih branitelja i supokroviteljstvom Virovitičko-podravske županije i Općine Voćin, u svetištu Gospe Voćinske organizirano je deveto po redu Hodočašće hrvatskih branitelja, hrvatske vojske i policije, s posebnim pijetetom prema voćinskim žrtvama stradalima 13. prosinca 1991.

40 hodočasnika

Odlazak 40 hodočasnika – hrvatskih branitelja iz braniteljskih udruga Zabok, Donja Stubica i Bedekovčina pomogli su Ministarstvo hrvatskih branitelja i Grad Zabok. Nekoliko tisuća hodočasnika sudjelovalo je u procesiji do voćinske crkve, gdje je euharistijsko slavlje za duše poginulih služio požeški biskup mons. Antun Škvorčević. Nakon svete mise, izaslanstva su položila vijence i zapalila svijeće na spomen – obilježju u Voćinu poginulima u Domovinskom ratu, te je održana komemoracija na kojoj su se nazočnima obratili izaslanik predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović, umirovljeni brigadir HV-a Drago Horvat, izaslanik predsjednika Sabora RH Gordana Jandrokovića, saborski zastupnik i predsjednik HVIDRA-e RH Josip Đakić, izaslanik predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića i Ministarstva hrvatskih branitelja i ministra Tome Medveda, pomoćnik ministra hrvatskih branitelja Nenad Križić, zamjenik župana Virovitičko – podravske županije Darko Žužak i načelnik općine Voćin Predrag Filić.

47 bijelih lampiona

Na skupu je izražena nada da će se tužba Državnog odvjetništva RH protiv počinitelja masakra u Voćinu provesti u djelo, da će krivci biti primjereno kažnjeni, a da voćinska žrtva u Domovinskom ratu za slobodnu Hrvatsku nikad neće biti zaboravljena. Članovi UDVDR-a Ogranak Zabok s prijateljskom braniteljskom udrugom UHBDDR-a Duga Međa, UDVDR-a Ogranak Zabok i UDiVDR-a Bedekovčina na spomen – obilježju su položili vijenac i zapalili 47 bijelih lampiona u spomen na 47 civilnih žrtava stradalih 13. prosinca 1991.

 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba