JOŠ SE STIGNETE UČLANITI: Osnovana zagorska podružnica Hrvatske udruge ljubitelja skijanja i snowboardanja prvi izlet u Obertauern već ove subote

ZIMSKA RAZONODA: Izleti na europska skijališta, bezbrižni provodi na snijegu u dobrom društvu, uz kuhano vino, kobase, tamburaše…

Objavljeno: 13.12.2017. Alen Brodar

Hrvatska udruga ljubitelja skijanja i snowboardanja (HULJS), koja je u Zagrebu osnovana u rujnu 2015. godine, početkom ovog mjeseca dobila je i zagorsku podružnicu. O čemu se točno radi, upitali smo povjerenika HULJS-a za Zagorje, Denisa Gamileca.
– Ideja o osnivanju takve udruge rodila se zbog mnoštva ljudi koji gaje ljubav prema skijanju i snowboardanju, a u Hrvatskoj ima uistinu mnogo skijaških i snowboard rekreativaca. HULJS je osnovan s ciljem okupljanja svih ljubitelja zimskih sportova na snijegu u jednu organizaciju, uz pomoć koje će se moći promovirati skijanje i snowboardanje kao oblik rekreacije i zdravog života, ostvarivanja popusta na skijašku i snowboard opremu, popust na servise, skijaške i karte i sve što će se moći napraviti u cilju poboljšavanja i dostupnosti skijaškim i snowboard rekreativcima – objasnio je Gamilec, dodajući da je njihova želja omogućiti obuku djece i odraslih koji imaju volju i želju uživati na skijama ili snowboardu na njihovim izletima i putovanjima.

Simbolična članarina

– Tako još više potičemo i promoviramo takav aktivan oblik odmora, putovanja i druženja – zajedno i na svježem zraku. Posebno je to atraktivno obiteljima i mladima jer se tako promovira sportski razvoj i način života, što je danas izuzetno bitno za razvoj djece, ali isto tako i održavanju zdravlja odraslih – kaže Gamilec, dodajući da svaki njihov član sa svojom iskaznicom može ostvarivati popuste o određenim dućanima s kojim udruga ima dogovorenu suradnju te je članarina za sezonu od 40 kuna zaista simbolična. A svi koji produžuju članarinu plaćaju 30 kuna.
Početkom prosinca osnovana je dakle službena podružnica najveće udruge ljubitelja skijanja u Hrvatskoj, koja u ovom trenutku broji više od 2000 aktivnih članova.
– S obzirom na to da imamo određeni broj članova u Zagorju te je Zagorje prepoznato kao regija koja zaslužuje HULJS podružnicu, to se i realiziralo. Dobili smo naime mnogo upita sa zagorskih adresa o našim izletima, o samom radu udruge, pa smo odlučili proširiti svoje djelovanje i na taj dio Hrvatske, kako bismo našim Zagorkama i Zagorcima omogućili što ljepše, ugodnije i bezbrižnije provode na skijalištima, a sve to po vrlo pristupačnim cijenama i odličnom organizacijom, od samog ulaska u bus pa do povratka kućama. Cilj nam je u što većem broju učlaniti ljubitelje skijanja, kako bismo iz raznih dijelova Zagorja imali organizirane buseve. Uvjereni smo da je ljepše ići na skijanje u dobrom i velikom društvu, bez brige tko će voziti, da se svi slobodno mogu malo i opustiti uz pokoju čašu kuhanog vina, kobase i uz tamburaše, koje mi kao udruga osiguravamo nakon skijanja. Naime, u svakom dijelu Lijepe naše kamo smo došli s tom pričom, iz mjeseca u mjesec broj članova se povećava, pa ne vidimo zašto bi Zagorje bilo iznimka, dapače, uvjereni smo kako će se u Zagorju tražiti mjesto više za naše izlete – zaključio je Gamilec.

Polazak s Hušnjakovog

Prvi izlet iz Zagorja u organizaciji HULJS-a je veliko otvorenje sezone već ove subote, 16. prosinca u Obertauernu, koji je već sada bogat sa snijegom. Polazak je iz Krapine s parkirališta kod Hušnjakovog u 3 sata ujutro, a u HULJS-u kažu kako ima još desetak slobodnih mjesta te ovim putem pozivaju sve zainteresirane da im se slobodno obrate, učlane i prepuste uživanju na snijegu u dobrom društvu.



S HULJS-om MOŽETE I PROSKIJATI

Jednodnevna škola skijanja s državnim demonstratorima za 50 eura po osobi

Prema Obertauernu ove subote vozi čak deset autobusa s članovima HULJS-a iz cijele Hrvatske. Kreće se iz Zagreba, Rijeke, Pazina, Pule, Varaždina, Čakovca i Bjelovara, a po prvi puta i iz Krapine. Kotizacija za prijevoz je 200 kuna po osobi, a ski pass je 30 eura za odrasle, odnosno 16 eura za djecu, s time da je u toj cijeni i dva eura za kauciju, što se vraća na blagajni po vraćanju karte. Novac se skuplja putem u autobusu.
HULJS inače ove skijaške sezone nudi i jednodnevnu školu skijanja, koju će voditi državni demonstratori skijanja licencirani od HZUTS-a i Skijaškog učilišta, te će polaznike naučiti prve skijaške korake ili unaprijediti njihovo skijaško znanje u naprednoj grupi. Cijena škole skijanja je 50 eura po osobi, a uključuje po tri sata škole skijanja s demonstratorom u grupi, do maksimalno pet ljudi. Svi drugi upiti mogu se slati na e-mail: [email protected].

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba