MEĐUNARODNI DAN OSOBA S INVALIDITETOM NA POSEBAN JE NAČIN OBILJEŽEN U OSNOVNOJ ŠKOLI KLANJEC

SPORTSKA LJUBAVNA PRIČA: Svoja iskustva s učenicima podijelili supružnici Sandra Paović i Danijel Lazov

Objavljeno: 13.12.2017. JJ

Povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom, Osnovna škola Antuna Mihanovića Klanjec organizirala je u Velikoj dvorani Grada Klanjca susret sa Sandrom Paović i Danijelom Lazovom. Bila je to prilika i za predstavljanje knjige “Rođena da pobjeđuje”, novinara Željka Žutelije, koja je ove godine izašla u nakladi Školske knjige, a donosi vrlo emotivan prikaz životne borbe proslavljene hrvatske paraolimpijske pobjednice i svjetske prvakinje u stolnom tenisu.

Otvoreno o životu

Uz učenike i učitelje klanječke škole, ovom druženju prisustvovao je i gradonačelnik Zlatko Brlek. Tijekom gotovo dvosatnog druženja, nasmijani Sandra i Danijel podijelili su s klanječkim učenicima svoja životna i sportska iskustva. Vrlo otvoreno su progovorili o svom životu prije i poslije nesreća koje su ih učinile osobama s invaliditetom, Sandra o prometnoj nesreći, a Danijel o kobnom skoku na glavu u Sutlu, o šoku koji su doživjeli kada su saznali da će se njihov način života morati u potpunosti promijeniti, bolovima i potrebnoj upornosti da učine što više u rehabilitaciji te hrabrosti koju su uložili da bi se ponovno vratili sportu i postizanju sportskih uspjeha te kako bi danas mogli samostalno živjeti kao bračni par, koji povezuje ogromna ljubav, ali i istinsko prijateljstvo.

Glazbeno iznenađenje

Odgovarali su i na brojna pitanja učenika, od onih vezanih uz njihov invaliditet i probleme, pa do toga što vole čitati, jesti, gdje su sve putovali i koji im je bio najsretniji dan u životu. Mali školski zbor pripremio im je i glazbeno iznenađenje, otpjevavši popularnu pjesmu “Život nije siv”. Inicijator ovog susreta bio je Matija Makek, profesor tjelesne i zdravstvene kulture.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba