U Tuheljskim Toplicama proglašeni pobjednici foto natječaja “Bajka na dlanu”

Slaven Janđel uslikao najljepšu fotografiju Zagorja

Objavljeno: 13.12.2017. Alen Brodar

U hotelu Well u Termama Tuhelj u utorak je održana svečanost proglašenja pobjednika ovogodišnjeg foto natječaja “Bajka na dlanu”. Uz to, otvorena je izložba radova koji su ušli u uži izbor na ovom natječaju te otvorenje izložbe radova s fotonatječaja Hrvatske zajednice županija Volim svoju županiju.
Pobjednik ovogodišnjeg izdanja foto natječaja “Bajka na dlanu” je Slaven Janđel, kojemu je uz prvo mjesto pripalo i treće mjesto, dok je drugo mjesto osvojio Željko Mičuga.
Nagradu je pobjedniku natječaja uručio župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar, koji je uputio čestitke i svim ostalim sudionicima natječaja te istaknuo da je cilj bio potaknuti domaće ljude i sve one koji dolaze u Krapinsko – zagorsku županiju, da uhvate neki posebni trenutak i podijele ga sa svima.

Prepoznao HTZ

– O uspjehu projekta govori i to da ga je prepoznala i Hrvatska zajednica županija, koja je prema njemu napravila svoj fotonatječaj koji pokriva cijelu Hrvatsku – rekao je župan Kolar koji je ovom prilikom prigodan poklon uručio i Alanu Špiljaku – pobjedniku fotonatječaja Hrvatske zajednice županija Volim svoju županiju.
Tomislav Novak uručio je Slavenu Janđelu poklon bon Termi Tuhelj za osvojeno prvo mjesto, a Roberta Turniški poklon bon Termi Jezerčica za treće mjesto. Nagradu Krapinsko – zagorske županije za treće mjesto uručila je zamjenica župana Jasna Petek.
Predsjednica Županijske skupštine Vlast Hubicki uručila je nagradu za drugo mjesto te čestitala i ocjenjivačkom sudu, kao i ostalim autorima koji su se prijavili na natječaj. Osvajaču drugog mjesta pripao je i poklon bon Ville Zelenjak Ventek, kojeg mu je predala Dora Greblički Kos.

Renomirani žiri

Žiri su i ove godine činili poznati hrvatski fotografi Stephan Lupino, Mare Milin i Dragutin Škreblin. Također, nagrađeni su i pobjednici prema glasanju publike putem Facebook stranice portala Zagorje.com – Antonio Šumak i Silvestar Filko, kojima je poklone uručio Ivan Kovačić, glavni urednik Zagorskog lista. Okupljene je pozdravila i zamjenica načelnika Općine Tuhelj Veronika Kolman, a svečanosti je nazočilo i više čelnika jedinica lokalne samouprave iz KZŽ te članova Županijske skupštine.
Inače, na natječaj koji je bio otvoren od 6. lipnja do 31. listopada ove godine, pristiglo je 148 fotografija, od kojih je u uži krug ušlo njih 65 te su one izložene u hotelu Well. Svrha natječaja je fotografijom prikazati Zagorje – Bajku na dlanu kroz sva godišnja doba te promovirati Zagorje kao turističku destinaciju. Fotografije su morale biti snimljene isključivo na području Krapinsko – zagorske županije s njezinim prirodnim ljepotama, kulturnom i prirodnom baštinom.

 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba