“PROMET NIJE ŠALA NI OPASNOST MALA”: VRIJEDNA DONACIJA KRAPINSKOM DJEČJEM VRTIĆU “GUSTAV KRKLEC”

Mališane oduševile nove didaktičke igračke koje će im pomoći da kroz igru još bolje upoznaju promet

Objavljeno: 13.12.2017. Jelena Jazbec

Predškolci Dječjeg vrtića “Gustav Krklec” iz Krapine iznimno su se obradovali poklonu koji je danas stigao na njihovu adresu – didaktičkim igračkama koje se dodjeljuju u sklopu akcije “Promet nije šala, ni opasnost mala”. Igračke su mališanima predali Ivan Jelinčić, predsjednik Odbora za sigurnost prometa Krapinsko – zagorske županije, te članica Odbora i ravnateljica Dječjeg vrtića “Zipkica” iz Zaboka, Dijana Lovinčić-Crnković.

Djeluju i na roditelje

– Ove igračke pomoći će djeci da kroz igru upoznaju promet, a ovu akciju “Promet nije šala, ni opasnost mala”, u sklopu koje su dodijeljene, provodimo svake godine. Djeca kroz svoj rad i igru uče osnove ponašanja u prometu koje će im koristiti u daljnjem životu. Ona se provodi svake godine u drugom vrtiću, no sudjeluju djeca iz svih zagorskih vrtića. Provodimo kviz, a onda mališane nagrađujemo. Sve vrtiće i osnovne škole već smo opremili biciklima i ja smatram da je to jedini ispravni put da bismo djecu mogli educirati, kako bi što sigurnije sudjelovala u prometu. Naročito nas veseli što preko djece djelujemo i na roditelje, jer djeca strašno paze kad su na cesti s roditeljima da roditelji ne bi griješili, odnosno, mališani ih upozoravaju. Kroz naš rad uvidjeli smo da najviše rezultata postižemo u predškolskom odgoju i zato smo odlučili da ćemo sve više aktivnosti usmjeriti na predškolski odgoj – rekao nam je Jelinčić.
Dodjeli igračaka prisustvovao je i zamjenik krapinsko – zagorskog župana Anđelko Ferek – Jambrek, s obzirom na to da Županija u svome proračunu svake godine izdvaja novac za rad Odbora za sigurnost prometa KZŽ.

Svim vrtićima

– Krapinsko – zagorska županija svake godine izdvaja 60 tisuća kuna za rad Odbora za sigurnost prometa Krapinsko – zagorske županije, a rezultat je da djeca od vrtiće do osnovnoškolske dobi uče o prometu i smatramo da je to jedna hvalevrijedna akcija – rekao je Ferek – Jambrek te dodao kako je Županija u svom proračunu već osigurala sredstva za 2018. godinu.
Ravnateljica Dječjeg vrtića “Gustav Krklec” Ksenija Ostojić zahvalila je na vrijednoj donaciji.
– Ove igračke obogatit će fond postojećih didaktičkih igračaka, koji raste iz godine u godinu. Inače, naš vrtić u akciji sudjeluje od samog osnivanja Odbora za sigurnost prometa, a naša djeca svake godine sudjeluju u prometnom kvizu – rekla je ravnateljica.
Mališani su za goste pripremili i prigodnu pjesmu, a ovakve didaktičke igračke dodijelit će se svim zagorskim vrtićima, za što će Odbor izdvojiti 10-ak tisuća kuna.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba