OLIMPOVCI VRLO USPJEŠNI NA PLIVAČKOM MITINGU “SVETI NIKOLA” U VARAŽDINU

Zagorski plivači osvojili 15 medalja, od toga osam zlatnih

Objavljeno: 12.12.2017. JJ

U organizaciji plivačkog kluba Barok iz Varaždina, povodom dana grada, u subotu je održan sedmi po redu međunarodni plivački miting “Sveti Nikola”. Miting je održan na 25-metarskom gradskom bazenu i treća je postaja HPS mini Grand Prix Hrvatska. Nastupilo je 395 natjecatelja iz dvadeset hrvatskih, jednog slovenskog i jednog bosansko – hercegovačkog plivačkog kluba. Plivački klub Olimp Zabok, pod vodstvom Maje Martinić, nastupio je sa sedamnaest natjecatelja, 11 dječaka i šest djevojčica. Jednodnevno natjecanje podijeljeno je u jutarnji i popodnevni dio s po 11 disciplina u muškoj i ženskoj konkurenciji. U četiri dobne kategorije natjecali su se za medalje i nagrade organizatora, te novčane nagrade za najbolje kadete i kadetkinje, kao i njihove trenere.

Tri srebra i četiri bronce

Olimpovci su i u Varaždinu ostvarili odličan rezultat. Ukupno je osvojeno 15 medalja, od toga osam zlatnih, tri srebrne i četiri brončane. Prvih pet bodova za ukupni plasman na HPS mini Grand prixu osvojio je Patrik Erceg, koji je plivao u dobnoj kategoriji B. Bio je najbrži na 100 i 800 slobodno i 200 mješovito, te brončani na 200 leptir. Mauro Šipek Glavač je u kategoriji C bio najbrži na 100 i 200 leptir, 400 slobodno, te srebrni na 800 slobodno. Jana Pavalić je u kategoriji C bila srebrna na 100 leptir i brončana na 100 i 400 slobodno, te 200 mješovito. Leon Novak je u D bio najbolji na 100 i 400 slobodno.

Prvenstvo Hrvatske

Na listu osvajača medalja upisao se i Ivan Bogdanić u kategoriji B, osvojivši srebro na 200 prsno. Unutar prvih deset plasmana u svojim kategorijama upisali su se još i Petar Pavalić, Gašpar Futivić, Roko Damiani, Vanja Bartol, Emma Horvat i Ivan Fučkar. U Varaždinu su boje Olimpa iz Zaboka branili i pritom popravili svoje osobne rezultate; Noa Benčić, Andrija Anić Novak, Mihaela Kramarić, Marija Žnidarec i Gita Vlahek. Iduće natjecanje za ponajbolje Olimpovce koji su tijekom sezone otplivali kvalifikacijske norme je Prvenstvo Hrvatske u Rijeci, koje će se održati od 21. do 23. prosinca na bazenima Kantrida.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba