IZBORNA SKUPŠTINA: Na čelu Udruge osoba s invaliditetom KZŽ i dalje Krunoslav Krušelj

Udruzi odobren jedan djelatnik za projekt “Pomoć u kući”, prijavili i potrebu za petero osobnih asistenata

Objavljeno: 12.12.2017. JJ

U Zlataru je u subotu održana godišnja, a ujedno i izborna skupština Udruge osoba s invaliditetom Krapinsko – zagorske županije.
Na mjestu predsjednika Udruge i dalje ostaje Krunoslav Krušelj, dopredsjednici su Darinka Dumbović i Anđelko Košić, dok je na mjesto tajnika umjesto dosadašnjeg Jurice Bizjaka izabrana Zdenka Valjak.

Ostao raditi

Predsjednik Krunoslav Krušelj osvrnuo se na proteklo razdoblje te istaknuo da se preko programa “Pomoć u kući” udruga prijavila na natječaj javnih radova u suradnji s HZZ – om te je odobren jedan djelatnik, koji je nakon isteka javnih radova ostao raditi u udruzi kao volonter, na mjestu za administraciju i informaciju članova.
U rujnu ove godine udruga je krenula u pripremu projekta “Osobni asistent”, s prikupljanjem dokumentacije za nadležno ministarstvo, a projekt je u postupku odobravanja. Projekt bi trajao 24 mjeseca, financiran je iz EU fondova, a udruga je prijavila potrebu za petero asistenata za svoje članove – rekao je predsjednik Krušelj te istaknuo da se početkom ove školske godine nastavio i projekt prijevoza Danijela Plašća u SŠ Bedekovčina, što je financirano od strane Ministarstva.

Ponuđena pomoć

Čestitke na radu uputila je i zamjenica župana Krapinsko – zagorske županije Jasna Petek, koja je pohvalila projekt za asistente osobama s invaliditetom, dok je gradonačelnica Zlatara Jasenka Auguštan – Pentek istaknula kako je u planu energetska obnova upravne zgrade Grada i uređenje potkrovlja, na kojem će se jedan veliki dio s multifunkcionalnim prostorom urediti za potrebe Udruge.
– Do tada svoje aktivnosti možete provoditi u Vijećnici, na raspolaganju je i Vatrogasni dom i škole. Nadam se dobroj suradnji i dalje te vam stojimo na raspolaganju, za pomoć za izradu projektne dokumentacije za vaše projekte – rekla je gradonačelnica Auguštan – Pentek. Skupštini je nazočila i načelnica Općine Mače Mladenka Mikulec.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba