NAČELNIK MLADEN HERCIGONJA POTPISAO UGOVORE S TUHELJSKIM STIPENDISTIMA

Prema novom Pravilniku, pravo na stipendije ostvarili svi učenici i studenti koji zadovoljavaju kriterije

Objavljeno: 12.12.2017. JJ

U subotu je načelnik Tuhlja Mladen Hercigonja potpisao ugovore s tuheljskim stipendistima. Općina Tuhelj pomaže studente mjesečnim iznosima od 350 do 500 kuna, odnosno, učenike koji se školuju za deficitarna zanimanja i one koji borave u mjestu školovanja s 300 kuna. Pravo na novčanu pomoć za školovanje tijekom devet mjeseci školovanja ostvarili su, uz podneseni zahtjev, svi redoviti učenici srednje škole prema kriteriju deficitarnih zanimanja i boravka u mjesta školovanja, te svi redoviti studenti koji imaju prebivalište na području općine, pa je u skladu s time odobreno 30 stipendija, dvije za učenike i 28 za studente.

Javna tribina

Općina Tuhelj nedavno je donijela novi Pravilnik o kriterijima i postupku za dodjelu pomoći učenicima srednjih škola i studentima, uz prethodno savjetovanje sa studentima i učenicima na javnoj tribini. Prijedlog pravilnika sastavila je komisija, koju su činili predstavnici Općinskog vijeća Tuhlja, Savjeta mladih općine Tuhelj i studenti izabrani na održanoj javnoj tribini. Prije usvajanja od strane Općinskog vijeća, pravilnik je bio i na online javnoj raspravi tijekom mjesec dana. Tako od ove školske godine, uz kriterij boravka u mjestu školovanja, učenici su novčanu pomoć mogli ostvariti i za školovanje za deficitarna zanimanja.

Dodatni bodovi

Novost je prilikom dobivanja studentskih novčanih pomoći to što postoji mogućnost ostvarivanja dodatnih bodova na temelju uspjeha u školovanju, socijalnog statusa i školovanja za deficitarna zanimanja. Bodovanjem pristiglih zahtjeva utvrđena je rang lista, na temelju koje su se dodijelila novčana sredstva.
Za novčane pomoći učenicima i studentima Općina Tuhelj tijekom ove školske/akademske godine izdvojit će ukupno 96.300 kuna.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba