Odluka načelnika Đurmanca Damira Beloševića

POVODOM PREDSTOJEĆIH BLAGDANA: Općina isplaćuje “božićnice” nezaposlenima, braniteljima i umirovljenicima – evo koji su uvjeti

Objavljeno: 12.12.2017. AB

Sukladno osiguranim sredstvima u proračunu Općine Đurmanec za ovu godinu, općinski načelnik Damir Belošević donio je odluku da će se svim umirovljenicima s prebivalištem na području općine Đurmanec, braniteljima te svim nezaposlenima s prebivalištem na području Đurmanca, a koji su prijavljeni u evidenciji Zavoda za zapošljavanje isplatiti jednokratna novčana pomoć prigodom božićnih blagdana.

Do 3000 kuna mirovine

Po 150 kuna tako će dobiti svi nezaposleni prijavljeni u evidenciji Zavoda za zapošljavanje, zatim umirovljenici koji imaju mirovinu manju od 1500 kuna te branitelji i ratni vojni invalidi, neovisno o visini mirovine. Umirovljenici s mirovinom između 1500 i 3000 kuna dobit će 100 kuna pomoći.
– Prigodna pomoć će se umirovljenicima i nezaposlenima isplatiti na njihove račune, a oni koji nemaju otvorene račune, dobit će gotovinu. Pozivamo stoga sve nezaposlene osobe i umirovljenike s prijavljenim prebivalištem na području naše općine da se prijave u općinski Upravni odjel, kako bi im se dodijelila jednokratna novčana pomoć prigodom božićnih blagdana – pozvao je načelnik Damir Belošević, objasnivši pritom da pravo na pomoć ostvaruju sve nezaposlene osobe s područja Općine koje su trenutno prijavljene na Zavodu za zapošljavanje, neovisno o tome kako dugo su prijavljene i da li ostvaruju naknadu.

Potrebna dokumentacija

Nezaposleni trebaju donijeti sa sobom osobnu iskaznicu, uvjerenje sa Zavoda za zapošljavanje o dokazivanju svog statusa te broj tekućeg računa za isplatu pomoći – IBAN i svoj OIB. Umirovljenici pak trebaju donijeti sa sobom osobnu iskaznicu, zadnji ili predzadnji ček od mirovine ili izvod iz banke, kojim dokazuju svoj status umirovljenika odnosno visinu mirovine te broj tekućeg računa za isplatu pomoći – IBAN.
Rok za prijavu je do 20. prosinca, a isplata pomoći će se izvršiti do kraja 2017. godine. Za sve dodatne informacije možete se obratiti Upravnom odjelu Općine Đurmanec osobno, na broj telefona 049/346-326 ili 049/346-327 te putem e-maila: [email protected].

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba