SPECIJALNA BOLNICA ZA MEDICINSKU REHABILITACIJU KRAPINSKE TOPLICE

Ovogodišnja humanitarna večer posvećena preminulom doktoru Nedeljku Ciglenečkom

Objavljeno: 12.12.2017. JJ

Liječnica Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice Nada Jačmenica već niz godina za pacijente svoje ustanove organizira kulturno – zabavna događanja, s namjerom da im ona ispune i oplemene slobodno vrijeme nakon terapija.
Kako je dr. Jačmenica i dopredsjednica Zagorske lige protiv raka, u kojoj je pokrenula Biblioteku “Smijeh je lijek”, s već dva ostvarena izdanja, prošlog je tjedna spojila te dvije aktivnosti.

“Pozabljeni smiehi”

Naime, u Plavoj dvorani Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice, za pacijente iz svih krajeva Hrvatske priređena je repriza promocije Liginog kajkavskog humorističkog izdanja “Pozabljeni smiehi”, čije su autorice Nada Jačmenica s proznim opusom te Ljubica Komljenović sa svojim pjesmama.
Istog je dana u bolnici održana komemoracija preminulom bolničkom liječniku dr. Nedeljku Ciglenečkom. Kako je on po mišljenu svojih kolega i suradnika bio oličenje vedrine duha, optimizma, hrabrosti, upornosti i vječiti predvodnik stvaranja pozitivne i humorističke životne atmosfere, organizatori su njemu posvetili svoju humanitarnu večer.

Opremanje zagorskih bolnica

Program promocije vodila je Doroteja Mendek, a o ljekovitosti smijeha govorila je psihologinja Gordana Kamenečki Puclin. Tekstove iz promovirane knjige interpretirali su Gordana Kamenečki Puclin i mladi kajkavac David Matešić. U glazbenom programu sudjelovali su Alemka Škreblin Kovačić, Nikola Tkalčević i Nikola Mikulec. Prodajno – blagajnički zadatak uspješno je odradila Biserka Svedružić.
Prisutni pacijenti koji su informirani kako njihov prilog ide u fond Zagorske lige protiv raka za opremanje zagorskih bolnica, pohvalili su ideju i realizaciju događanja, uz želju i prijedlog da se ono nastavi ostvarivati.

 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba