OSAM OD OSAM: Na državnom natjecanju u Virovitici, svi natjecatelji oroslavskog kluba osvojili zlata

UVIJEK NA NAJJAČE: Srele Brutal Team četvrtu godinu za redom najbolji bench press klub u Hrvatskoj

Objavljeno: 11.12.2017. Alen Brodar

U Virovitici je ovog vikenda održano 6. Državno prvenstvo Hrvatske u powerliftingu i bench pressu, na kojem je nastupilo 124 natjecatelja iz 19 registriranih klubova u sustavu Hrvatskog powerlifting saveza. PLK Srele brutal team iz Oroslavja izašao je na natjecanje sa sedam benchera i jednim powerlifterom, a trebalo im je pet dobrih rezultata u bench pressu, da i četvrtu godinu za redom uzmu titulu najboljeg bench press kluba u Hrvatskoj.

Prvi nastup

No, ostvarili su i više od toga – svi koji su nastupili osvojili su zlata, bencheri su pritom oborili jedan rekord, a powerlifter čak dva.
Prvi nastup ikad imala je mlada Luna Plečko iz Krapinskih Toplica, kadetkinja stara 15 godina, koja je u kategoriji do 57 kg podigla 45 kg. Ružica Martinić (48) iz Oroslavja u kategoriji master 1 do 63 kg podigla je 75 kg i postavila novi rekord kategorije.
Kadet Borna Čičko (17) iz Oroslavja u kategoriji do 83 kg podigao je 122,5 kg, junior Lovro Gmaz (20) iz Oroslavja u kategoriji do 74 kg podigao je 135 kg, Boris Gregorina (56) iz Oroslavja u kategoriji master 2 do 93 kg podigao je 145 kg, Mladen Vrančić Lež (50) iz Zaboka u kategoriji master 2 do 83 kg podigao je 120 kg, a Srećko Srele Martinić (45) iz Oroslavja u kategoriji + 120 kg podigao je 175 kg.
– Nakon podignute prve težine podizali su me s klupe od bolova i prekinuo sam natjecanje, iako je to bio moj dosad najslabiji rezultat, ali je bio dovoljan za zlato i apsolutno zlato svih veterana natjecanja – rekao je Srele, svjestan ozljede s kojom je došao na natjecanje, ali kaže, državno natjecanje se na propušta.

Odmjereno i rutinski

– Kockanje se isplatilo, a sad odmah krećem s drugim dijelom fizikalnih terapija, no ovaj put uz odmor, bez treninga. Odradili smo natjecanje pametno, odmjereno i rutinski, mnogi su stisnuli zube da ostvarimo zadane ciljeve, u čemu smo i uspjeli te sam ponosan na svoje natjecatelje i sebe. Opet u jedan mali grad u Zagorju, u Oroslavje, četvrtu godinu za redom ide pehar za najbolji bench press klub Hrvatske – rekao nam je Srećko Srele Martinić, najjači veteran Hrvatske, dok je najjači hrvatski senior u bench pressu Goran Karamarković iz PLK Pozoj Čakovec.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba