NAJVIŠE NOVOPRIJAVLJENIH U EVIDENCIJU HZZ-a DOŠLO JE IZ PRERAĐIVAČKE INDUSTRIJE, GRAĐEVINARSTVA TE UGOSTITELJSTVA

U Zagorju tijekom studenoga 30-ak osoba više izgubilo posao, nego što ga je pronašlo

Objavljeno: 11.12.2017. Jelena Jazbec

Prema podacima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područnog ureda Krapina, u studenome je iz evidencije nezaposlenih izašlo 516 osoba, što je 25 posto manje nego u studenom prošle godine. Od toga su zaposlene 323 osobe, najviše u prerađivačkoj industriji, trgovini na veliko i malo i popravku motornih vozila i motocikala te u obrazovanju. Promatrano prema ispostavama, u zapošljavanju su predvodile ispostave Zabok, Donja Stubica i Krapina.

3368 osoba

U evidenciju nezaposlenih novoprijavljeno je ukupno 535 nezaposlenih osoba, od toga 354 osobe izravno iz radnog odnosa, što je za četiri posto manje nego u studenome 2016. godine. Najviše je osoba došlo iz prerađivačke industrije, građevinarstva te pružanja smještaja, pripreme i usluživanja hrane. Krajem studenoga u evidenciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područnog ureda Krapina registrirano je 3368 osoba. U usporedbi s listopadom 2017., broj nezaposlenih povećao se za 0,6 posto ili 19 osoba, a u odnosu na studeni 2016., broj nezaposlenih manji je za 26,2 posto ili 1198 osoba. Najveći apsolutni broj registriranih nezaposlenih osoba je na području ispostava Zabok, Krapina i Donja Stubica, a najmanje je nezaposlenih u ispostavi Pregrada, Klanjec i Zlatar. Poslodavci su tijekom prošlog mjeseca prijavili 378 potreba za radnicima, što je za 35,6 posto manje nego u prethodnom mjesecu, te za 12,1 posto manje u odnosu na isti mjesec 2016. godine.

Konobar i šivač

Najviše slobodnih radnih mjesta prijavljeno je u prerađivačkoj industriji, građevinarstvu i obrazovanje, pružanju smještaja te pripremi i usluživanju hrane, kao i u trgovini na veliko i malo i popravku motornih vozila i motocikala. Najtraženija zanimanja bila su: konobar/konobarica, šivač/šivačica, prodavač/prodavačica, vrtlarski radnik/vrtlarska radnica za jednostavne vrtlarske i hortikulturne radove, diplomirani ekonomist/diplomirana ekonomistica i kuhar/kuharica.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba