MARIJA BISTRICA: Na 28. Skupštini Vatrogasne zajednice KZŽ prihvaćeni plan rada i financijski plan za 2018.

U sljedećoj godini za zagorske vatrogasce predviđeno 1,2 milijuna kuna

Objavljeno: 11.12.2017. AB

U Vatrogasnom domu DVD-a Marija Bistrica u nedjelju je održana 28. Skupština Vatrogasne zajednice Krapinsko – zagorske županije, na kojoj je prihvaćen plan rada i financijski plan Vatrogasne zajednice KZŽ za 2018. godinu, kao i II. izmjena financijskog plana za 2017. godinu. Financijski plan za 2018. tako je planiran u ukupnom iznosu od 1.239.200 kuna, od čega se najviše odnosi na prihode od Krapinsko – zagorske županije, a prijedloge su članicama i članovima Skupštine obrazložili predsjednik VZ KZŽ Stjepan Skuliber, zapovjednik Marijan Lovrenčić i tajnik Rajko Jutriša.

Plemeniti poziv

Sjednici Skupštine prisustvovala je i predsjednica Županijske skupštine Vlasta Hubicki, koja je ovom prilikom istaknula kako je vatrogastvo jedan plemeniti poziv koji je u kontinentalnom dijelu Hrvatske jako dobro organiziran te je zapravo prerastao u način života.
– Za srijedu planiramo sjednicu Županijske skupštine na kojoj bi trebao biti usvojen Proračun za 2018. godinu, a valja istaknuti da je u projekcijama za 2018. i 2019. godinu za Vatrogasnu zajednicu KZŽ namijenjeno po milijun kuna, što je novac koji dobrom raspodjelom može popratiti rad svih društava – istaknula je predsjednica Županijske skupštine Vlasta Hubicki te vatrogaskinjama i vatrogascima zahvalila na svemu što čine, ne samo u požarima i drugim nepogodama, nego i u okviru društvenog života Krapinsko – zagorske županije.

Brojne aktivnosti

Inače, u planu rada zagorskih vatrogasaca predviđene su brojne aktivnosti, podijeljene na sljedeće cjeline: Stručna služba, upravljanje, administracija, poslovni prostor; Aktivnosti na unapređenju zaštite od požara i vatrogastva; Osposobljavanja i usavršavanja, vježbe i natjecanja; Skrb o pomlađivanju i rad s mladima, te Promidžba, informiranje i manifestacije.
Okupljene je pozdravio i načelnik Marije Bistrice Josip Milički, a među članovima Skupštine Vatrogasne zajednice KZŽ bilo je i dvoje vijećnika Županijske skupštine: Kristina Rafaj i Tomislav Končevski.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba