FOTOGALERIJA “ADVENTA U MARIJI BISTRICI”: ODRŽAN KONCERT SESTARA HUSAR I ALANA HRŽICE I UPALJENA DRUGA ADVENTSKA SVIJEĆA

KAKAV DOŽIVLJAJ ZA MALIŠANE: Uz dvije predstave na ledu, otvorena “Bistrička ledena bajka”

Objavljeno: 11.12.2017. JJ

Manifestacija “Advent u Mariji Bistrici” proteklog je vikenda bila posvećena duhovnoj glazbi. Program su u subotu u podne na središnjem bistričkom trgu otvorili ŽVS KUD-a Lovro Ježek “Ježice” i Limena glazba bistričkog KUD-a, te gosti, KUD Vinčica iz Belajskih Poljica, mjesta na Korani, udaljenog sedam kilometara od Karlovca. Nakon toga održan je prvi Adventski susret zborova Matice umirovljenika Hrvatske, koji je otvorio predsjednik MUH-a Josip Kovačić.

Paljenje svijeće

Uz domaći Zbor Udruge umirovljenika Marija Bistrica “Bistričko zvono”, nastupili su umirovljenički zborovi iz Vrbovca, Preloga i Križevaca. Subotnja je večer bila i u znaku velikog koncerta duhovne glazbe na kojem su, uz bend, nastupili Alan Hržica, Marija Husar Rimac i Ivana Husar Mlinac.
Nedjeljni je program započeo paljenjem druge adventske svijeće, a upalio ju je predsjednik Udruge kuburaša Marija Bistrica Željko Milički. U prigodnom programu nastupili su dječji zborovi “Cvrkutići” iz Svetog Križa Začretja i “Vedre note” iz Konjščine. U poslijepodnevnim satima na prostoru Donjeg trga u Mariji Bistrici otvorena je i ovogodišnja “Bistrička ledena bajka”, klizalište koje je ove godine još malo povećano, pa je sada veličine 8×24 metra.

Cijena klizanja

Na otvorenju su izvedene dvije predstave na ledu: “Ledena bajka” Klizačkog kluba Medvešćak iz Zagreba i “Pepeljuga” dramske grupe Osnovne škole Marija Bistrica, koju je pripremila Anita Klemar. Klizalište je otvoreno ponedjeljkom od 15 do 20 sati, od utorka do četvrtka od 11 do 21 sat, petkom i subotom od 11 do 22 sata i nedjeljom od 10 do 20 sati, sve do 14. siječnja. Cijena klizanja s najmom klizaljki je 15 kuna, a s vlastitim klizaljkama 10 kuna. Klizalište neće raditi na Božić i Novu godinu. Na Badnjak i Štefanje radno vrijeme je od 10 do 14, a na Staru godinu od 11 do 15 sati.

Foto: Radio Marija Bistrica

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba