GODIŠNJI STRUČNO – ZNANSTVENI SKUP S MEĐUNARODNIM SUDJELOVANJEM

“USPJEŠNI DANAS, USPJEŠNIJI SUTRA”: Na Simpoziju Veleučilišta Hrvatsko zagorje Krapina priliku za izlaganje dobili i studenti

Objavljeno: 09.12.2017. zagorjeinternational

U Krapini se u četvrtak i petak održavao treći simpozij Veleučilišta Hrvatsko zagorje Krapina “Uspješni danas, uspješniji sutra”. Radi se o godišnjem stručno – znanstvenom skupu s međunarodnim sudjelovanjem na kojem su nastavnici i studenti visokih učilišta Krapinsko – zagorske županije i cijele Hrvatske te visokih učilišta iz inozemstva razmjenjivali stručne i znanstvene informacije iz područja svojih studijskih programa, kroz priopćenja, radionice, okrugle stolove, pozvana predavanja. Radovi na skupu objavlejni su u cijelosti u Zborniku radova Simpozija..

Razmjena informacija

– Misija Simpozija je pratiti i poticati razmjenu stručnih i znanstvenih informacija u svrhu dostizanja što više kvalitete svakog studija na visokim učilištima te razvijati i usavršavati vještinu izrade kvalitetnih radova i kongresnih priopćenja. Među studentima, Simpozij treba razvijati pozitivnu kompeticiju sudjelovanja sa svojim radovima i u radionicama, a nastavnicima je Simpozij prilika da priopće o svojem stručnom i/ili znanstvenom radu, za što možda nemaju prilike zbog svakodnevne nastavničke aktivnosti – istaknula je doc. dr. sc. Mira Hercigonja – Szekeres, profesorica na Veleučilištu Hrvatsko zagorje Krapina i predsjednica Programskog odbora Simpozija. Uz Veleučilište Hrvatsko zagorje Krapina, u organizaciji su sudjelovali Krapinsko – zagorska županija i Grad Krapina.
Nakon svečanog otvorenja Simpozija u četvrtak, pozvano predavanje na temu “Analiza digitalnih medija na primjeru zelenih portala u energetici” održao je Ivan Szekeres, nakon čega su uslijedila izlaganja nastavnika i studenata. U petak je pak održano pozvano predavanje Marka Pavlovića na temu “Oblikovanje transportne ambalaže za sustav rasvjetnih tijela”, a u nastavku su također izlagali nastavnici i studenti, nakon čega je Simpozij svečano zatvoren.
Inače, na VHZK-u studenti mogu upisati tri studija: Informatiku, Prometnu logistiku i Operativni menadžment. Vizija je Veleučilišta postati elitna visokoškolska ustanova prepoznatljivog imidža, tržišno orijentirane organizacije i pružati usluge vrhunske kakvoće.
– Kvalitetnim prijenosom kompetencija, Veleučilište stvara stručnjake sposobne za uspješno rješavanje poslovnih izazova budućnosti, koji će voditi napredak gospodarstva u Krapinsko – zagorskoj županiji i Republici Hrvatskoj, mlade stručnjake sposobne da se uključe u europsko tržište rada – naglašava Nenad Sikirica, mag. ing. el., dekan VHZK i predsjednik Organizacijskog odbora Simpozija..

Iznad hrvatskog prosjeka

Veleučilište je u potpunosti usklađeno sa svim načelima Bolonjske deklaracije. Nastava se održava u malim grupama, a prostor i oprema su iznad hrvatskog prosjeka. Svi nositelji kolegija su magistri ili doktori znanosti s izborima u znanstvena ili znanstveno – nastavna zvanja, a sva se nastava održava u Krapini. Postoji usporedivost sa sličnim ustanovama u Europi, tako da postoji mogućnost razmjene studenata.
Rad Veleučilišta Hrvatsko zagorje u Krapini unapređuje gospodarski i socijalni status građana, pruža priliku za visoko obrazovanje i bolju kvalitetu življenja te do zadržavanja visokoobrazovanih stručnjaka u Krapinsko – zagorskoj županiji.
– Već danas donesite pravu odluku i nastavite svoje obrazovanje u Krapini, kako biste u budućnosti i vi bili nositelji boljeg života u našem zelenom Zagorju, koje u sebi skriva tako vrijedan potencijal! – poručuju iz Veleučilišta.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba