U tijeku su radovi na energetskoj obnovi Područne škole u Svetom Mateju u općini Gornja Stubica, a obišao ih je krapinsko – zagorski župan Željko Kolar. Radovi su počeli tijekom studenoga ove godine, a promijenjen je dio krovišta, zamijenjen crijep i limarija, u učionici je napravljena hidroizolacija poda, zamijenjena je stolarija te je na vanjskim zidovima skinuta stara i stavljena nova žbuka, nakon čega će biti stavljena i fasadna ovojnica. Vrijednost radova je 635 tisuća kuna, od čega je 300 tisuća osiguralo Ministarstvo regionalnog razvoja, a ostatak Krapinsko – zagorska županija.

Mjesto za igru

– Također, dogovorili smo da ćemo usporedno s ovim radovima, dodatno urediti i sanitarne čvorove te ulaz u školu, za što će Krapinsko – zagorska županija iz proračuna izdvojiti dodatnih 200 tisuća kuna – rekao je župan Kolar.
Načelnik Gornje Stubice Jasmin Krizmanić zahvalio je Krapinsko – zagorskoj županiji na ulaganju u školu koja je, kako je rekao, osim mjesta za učenje, i mjesto gdje se djeca nakon škole igraju.
– Ako govorimo o želji ostanka stanovništva, elementarna je stvar da se radi na tome da područne škole ostaju, to daje perspektivu mladim obiteljima – istaknuo je načelnik Krizmanić.

22 učenika

Ravnateljica škole Sanja Knezić istaknula je da su prije početka energetske obnove u školi postojali problemi s vlagom, krov je prokišnjavao i nije bilo moguće postići primjerenu temperaturu u učionici.
– Sada ćemo znatno smanjiti potrošnju energenata, smanjila se vlaga i poboljšat će se cjelokupni nastavni proces – rekla je ravnateljica Knezić, dodavši kako je za 22 učenika ove područne škole organiziran svakodnevni prijevoz do matične škole u Gornjoj Stubici, gdje sada pohađaju nastavu.