DAN ZA PAMĆENJE: NAJLJEPŠI POKLON POVODOM PROSLAVE DANA GRADA KRAPINE I SVECA ZAŠTITNIKA KAPELANIJE POLICIJSKE UPRAVE KRAPINSKO – ZAGORSKE

SVETI NIKOLA STIGAO U VELIKOM STILU: Omiljeni dječji svetac sletio helikopterom kako bi darivao najmlađe

Objavljeno: 06.12.2017. Jelena Jazbec

Sveti Nikola zaštitnik je grada Krapine, krapinske Župe, ali i kapelanije Policijske uprave krapinsko – zagorske. Tim povodom, u sklopu proslave Dana grada Krapine, u župnoj crkvi je proslavljena sveta misa, na kojoj su prisustvovali predstavnici PU krapinsko – zagorske, na čelu s načelnikom Darkom Carem i glavnim ravnateljem policije Nikolom Milinom.

Edukativni program

Kasnije je pak u Srednjoj školi Krapina održan i edukativno – preventivni program pod nazivom “Poštujte naše znakove”, na kojem su sudjelovali učenici nižih razreda Osnovne škole “Ljudevit Gaj” i Osnovne škole Augusta Cesarca iz Krapine, te djeca iz Dječjeg vrtića “Gustav Krklec”, a posjetio ih je i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.
– Izuzetno mi je drago što smo danas ovdje u Krapini. Ovo je jedan u nizu preventivnih programa koje provodi Ministarstvo unutarnjih poslova i ravnateljstvo policije, a namijenjen je našim najmlađima. Radi se o edukaciji najmlađih kako da se ponašaju u prometu. Po rezultatima vidim da je to vrlo vrijedna akcija jer djeca imaju pravo na sigurnost, a mi smo ti koji im trebamo osigurati sigurnost. Naravno, ne samo policija, već i njihovi roditelji, njihovi bližnji, stariji, s kojima provode dane, zbog toga što, nažalost, naše statistike pokazuju da djeca još uvijek stradavaju u prometu i najčešći nisu oni sami krivi za te tragične situacije, već je to odgovornost onih s kojima se voze i onih s kojima sudjeluju u prometu. Ponekad mi se čini da bi ovakve edukacije trebale biti namijenjene ne samo djeci, već i starijima, jer djeca vrlo dobro upijaju ono što ih učimo na ovakvim manifestacijama. Ovo je jedna od akcija po kojima je hrvatska policija prepoznata i izvan Hrvatske – rekao je ministar Božinović.

Zaklada policijske solidarnosti

Po završetku edukacije pripremljeno je i posebno iznenađenje – mališane je pohodio njihov omiljeni dječji svetac, koji je ove godine došao u velikom stilu. Na sportsko igralište Srednje škole Krapina spustio se – helikopterom.

– Organizirali smo i dolazak svetog Nikole, uz pomoć zrakoplovnih snaga Ministarstva unutarnjih poslova, čime MUP daje svoj doprinos ovom kraju i ovom gradu na dan njegovog rođendana – poručio je Božinović.
Na oduševljenje djece, sveti Nikola, koji je također djelatnik MUP-a, podijelio je mališanima prigodne poklone koje je osigurala Zaklada policijske solidarnosti.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba