Konferencijom u Zaboku obilježen Međunarodni dan volontera

NJIH TREBA CIJENITI: Volonteri ulažu energiju, trud i znanje u obogaćivanje cijelog društva i pomaganje potrebitima

Objavljeno: 06.12.2017. AB

Krapinsko – zagorska županija je Međunarodni dan volontera obilježila konferencijom o razvoju volonterstva na području KZŽ, u Centru za mlade i neovisnu kulturu KZŽ u Zaboku.
Na konferenciji se raspravljalo o volonterstvu kroz četiri teme. Prvu temu “Značaj volonterstva za zajednicu” predstavila je Ivana Radanović iz Mreže udruga Zagor, drugu temu “Školsko volontiranje” predstavila je Valentina Petric Klaužer iz Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok, treću temu “Priznavanje volonterstva pri zapošljavanju i formalnom obrazovanju” predstavila je Margareta Mihalic iz ACT Grupe dok je četvrtu temu “Nagrađivanje volontera” predstavila Martina Gregurović Šanjug iz Županije.

Razvoj volonterstva

Na konferenciji su sudjelovali mladi, srednjoškolci i srednjoškolke, voditeljice školskih volonterskih klubova, predstavnici organizacija civilnoga društva, zatim jedinica lokalne i regionalne samouprave te partnerske i suradničke organizacije koji su kroz zajedničku raspravu došli do važnih zaključaka i preporuka usmjerenih razvoju volonterstva.
– Obilježavanjem Međunarodnog dana volontera podsjećamo kako svaki novi dan donosi priliku da kroz volontiranje pokrenemo promjene u zajednici u kojoj živimo. Volonterima s područja Krapinsko – zagorske županije zahvaljujem na svoj uloženoj energiji, trudu i znanju u obogaćivanju cijelog društva i pomaganju potrebitim sugrađankama i sugrađanima. Hvala vam što pripadate grupi predanih ljudi koji nesebično ustraju u mijenjaju svijeta nabolje – uputio je čestitku župan Željko Kolar, čija je zamjenica Jasna Petek sudjelovala na konferenciji.
Sudionici su tijekom trajanja konferencije mogli pogledati izložbu s prikazom volonterskih aktivnosti i akcija lokalnih organizatora volontiranja, na kojoj je izloženo 26 fotografija od 19 organizatora volontiranja, koje prikazuju mogućnosti volontiranja u zajednici i raznolikost volonterskih aktivnosti, kao što su uređenje okoliša, prostora škole, općina i gradova, provođenje edukativnih i kreativnih radionica, bajkaonica za djecu, priprema i provođenje predstava, sudjelovanje u izvođenju performansa, organizacija i provođenje različitih manifestacija, akcija, kampanja te sakupljanja donacija za potrebite.

Otvorena izložba

Svi zainteresiranu izložbu mogu pogledati radnim danom od 9 do 15 u Centru za mlade KZŽ (Trg svete Jelene 6, Zabok), do 19. prosinca 2017. godine.
Inače, konferencija i izložba održale su se u okviru projekta “VolontirAJMO – jačanje kapaciteta lokalnih zajednica za volontiranje”, kojeg provodi Mreža udruga Zagor i partnerske organizacije Društvo “Naša djeca” Zabok, Krapinsko – zagorska županija, Lokalna akcijska grupa Zagorje-Sutla, Škola za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok, Osnovna škola Janka Leskovara Pregrada, Volonterski centar Zagreb i ACT Grupa. Projekt je financiran od strane Europske unije iz Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa “Učinkoviti ljudski potencijali” te od strane Ureda za udruge Vlade RH.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba